De droom van Jane – Patrick McDonnell

De droom van Jane
ISBN 9789051162431
Uitgever: De Vier Windstreken
48 pagina’s
Verschenen: oktober 2012
Originele titel: Me… Jane
Vertaald door: M. E. Ander

“Voor kleuters met hart voor de natuur, een prentenboek over de jonge Jane Goodall.”

“Dit is het verhaal van een klein meisje dat Jane heet. Ze droomt ervan om alle dieren te kunnen helpen en wordt wakker om de wereld te gaan veranderen.”

De droom van Jane vertelt het waargebeurde verhaal van kleine Jane die samen met haar knuffelchimpansee Jubilee graag buiten is en de natuur bestudeert en bewondert. Ze droomt van een leven in Afrika, leven met én voor alle dieren. Op een dag wordt ze wakker en beseft ze dat haar droom werkelijkheid is geworden.
Het boekje wordt afgesloten met de oproep van Jane Goodall aan alle jonge mensen om van de wereld een betere plek te maken voor mensen, dieren en milieu.

In dit prachtige prentenboek, waar je in één oogopslag verliefd op wordt, worden op de stevige sepiakleurige pagina’s de korte zinnen en lieflijke, sfeervolle illustraties van de auteur afgewisseld met tekeningen van flora en fauna uit de negentiende en twintigste eeuw en tekeningen en foto’s van (de jonge) Jane Goodall. Jane zet zich al heel haar leven in voor betere levensomstandigheden voor chimpansees. Het verhaaltje geeft een duidelijke boodschap af: zorg goed voor de natuur!

De droom van Jane banner
Ik heb deze recensie geschreven voor BoekenBijlage.nl

One thought on “De droom van Jane – Patrick McDonnell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.