Sinterklaas slaat een jaartje over – Susanna Wiersma

Sinterklaas slaat een jaartje over
ISBN 9789047705888
Uitgever: Lemniscaat
32 pagina’s
Verschenen: november 2013
Illustraties: Linde Faas

“Sinterklaas heeft er nou eens even geen zin in. Ieder jaar dat gedoe. Hij besluit dit jaar niet naar Nederland af te reizen.

Zijn pieten proberen hem te overtuigen, maar Sint is een meester in het verzinnen van smoesjes: zijn paard is weggelopen, de pepernoten zijn op, zijn grote boek is zoek, de stoomboot kapot. Hij gaat gewoon niet.

Dan ontvangt Sint een brief van een meisje. Sint heeft haar iets beloofd… Wat nu?” 

“Sinterklaas zuchtte.

Nog even, dan was het weer december.
Weer die verre zeereis.
Weer dat geglibber over de daken.
Weer die ellenlange gedichten.

Hij moest er even niet aan denken.

Ik ben er gewoon niet, dacht Sinterklaas.
Ik sla een jaartje over.”

Sinterklaas heeft er dit jaar geen zin in, hij verzint allerlei excuses om niet naar Nederland te hoeven gaan. Het grote boek is kwijt, het paard is zoek, hij wil zijn baard eraf knippen… De Pieten proberen hem op andere gedachten te brengen, maar het lijkt niet te lukken. Dan krijgt Sinterklaas een brief van Noortje die hem vraagt of hij soms een beetje vergeetachtig wordt… Maar dat is iets voor oude mensen! Gaat Sinterklaas nu alsnog naar Nederland? Of slaat hij toch echt een jaartje over?

Sinterklaas slaat een jaartje over is een leuk prentenboek bestaand uit korte zinnen en pagina vullende sfeervolle, kleurrijke illustraties. De kinderen krijgen door de grappige illustraties een Sinterklaas te zien die ze nog niet kennen. Een Sint die in Spanje samen met zijn Pieten in zijn zwembroek in het zwembad ronddobbert en zich in zijn vol met tekeningen hangende slaapkamer onder een bed beladen met cadeautjes verstopt.
Of de allerkleinsten het einde van het verhaaltje zullen snappen weet ik niet, maar wij als ouders hebben flink gegniffeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.