Verdronken hart – Lisa Unger

Verdronken hart

ISBN 978940050173
Uitgever: AW Bruna
336 pagina’s
Verschenen: mei 2013
Originele titel: Heartbroken

Emily staat op het punt een beslissing te nemen die desastreuze gevolgen voor haar zal hebben. Ze heeft een baan zonder toekomstperspectieven, zit in een relatie met een man die niet goed voor haar is en voelt dat ze de controle over haar leven langzaam kwijtraakt.
Dan is er Kate, die met behulp van de nagelaten dagboeken van haar tante en haar grootmoeder een roman heeft geschreven over een waargebeurde, tragische liefdesgeschiedenis.
Kate en Emily kennen elkaar niet, maar zijn op weg naar dezelfde bestemming: het idyllische Heart Island, dat het eigendom is van de starre Birdie Burke, de moeder van Kate. Een verschrikkelijke misdaad drijft deze vrouwen tot elkaar op Heart Island, dat een grimmig geheim blijkt te herbergen…

Verdronken hart is een intense, duistere pageturner over ontwrichte familiebanden, geesten uit het verleden en demonen uit het heden. De kracht van Lisa Unger schuilt in de emotionele lading van het verhaal en de dreiging, die op elke pagina verder wordt opgevoerd. Een ijzersterke psychologische thriller voor de liefhebbers van Camilla Läckberg, Sophie Hannah en Nicci French.

Lisa Unger werd geboren in Connecticut, maar groeide op in Nederland, Engeland, New Jersey en New York. Voor ze zich volledig aan het schrijven wijdde werkte ze in de uitgeverswereld. Van haar boeken, die in meer dan 26 landen verschijnen, werden wereldwijd miljoenen exemplaren verkocht. Lisa Unger woont met haar gezin in Florida.”

“Er was iets magisch op Heart Island, iets prachtigs. Het was er al geweest lang voordat haar moeders familie de eigenaar werd, en het zou er nog lang zijn nadat zij allemaal vertrokken waren. Geen enkel van de afschuwelijke dingen die op het eiland gebeurd waren, of het feit dat ze gebeurd waren, kon daar iets aan veranderen.”

Heart Island, het eiland dat al jaren in het bezit is van de familie van Birdie, is het magische eiland waar ze al heel haar leven zomers naartoe gaat met haar man Joe en waar haar kinderen en kleinkinderen dan ook vakantie houden.  Birdie houdt van het eiland en voelt zich er volledig thuis en veilig. Klinkt idyllisch, maar haar man Joe vindt het er verstikkend als hij er te lang alleen is met haar, de vrouw waar hij al jaren geen liefde meer voor voelt, en verdwijnt dan ook steeds vaker richting hun appartement in de stad. En Birdie is een harde, stugge vrouw, die weinig liefde in zich heeft. De onderlinge familiebanden zijn dan ook niet erg hecht. Haar zoon Theo komt helemaal niet meer, haar dochter Kate voelt zich wel verplicht de familietraditie voort te zetten en met haar (tweede) man Sean en de kinderen, Chelsea en Brendan, naar Heart Island te blijven gaan. Ook omdat het eiland, ondanks alles, een enorme aantrekkingskracht op haar uitoefent.

Ook Emily is met haar vriend Dean op weg naar Heart Island, op de vlucht na een op geweld uitgelopen overval op de diner waar zij werkte, hopende daar een veilig toevluchtsoord te vinden. Ze wordt meegesleurd in de neerwaartse spiraal van haar drugsgebruikende vriendje met schulden aan een plots opgedoken vriend uit het verleden. Ze maken de ene verkeerde beslissing na de andere…

“Het eiland leefde op een manier als nooit tevoren. Op dit moment wist Kate meer van haar moeders heiligdom dan Birdie.

Kate had niet kunnen weten dat er allerlei soorten geheimen in zaten, klein en groot. Dat zodra ze Carolines en Lana’s dagboeken opensloeg en begon te lezen, ze haar familie, haar moeder, haar geschiedenis op een geheel nieuwe manier zag.”

Kate heeft naar aanleiding van de dagboeken die ze geërfd heeft van haar tante Caroline, haar dagboek en die van haar moeder Lana, een boek geschreven dat losjes gebaseerd is op de familiegeschiedenis van Birdie en Caroline. Ze is door het lezen van de dagboeken op de hoogte van een goedbewaard familiegeheim. En is meer te weten gekomen over de jeugd van haar moeder dan ze ooit van haar moeder zelf te weten was gekomen.

Door welke spoken uit het verleden en het heden begint Heart Island iets van zijn glans te verliezen?
Kan Birdie nog veranderen en haar band met Kate versterken?
En wat heeft Emily met Heart Island te maken?
Er wordt naarmate het verhaal vordert steeds meer duidelijk en de verhaallijnen beginnen als puzzelstukjes in elkaar te vallen.
Op een stormachtige nacht komt alles samen…

Verdronken hart is een beklemmende psychologische thriller waarin je wordt meegezogen van het begin tot aan het zenuwslopende einde. Echt een boek waarin je door MOET lezen!

Follow my blog with Bloglovin

2 thoughts on “Verdronken hart – Lisa Unger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.