Haat – Mel Wallis de Vries

Ze staat voor me en kijkt me met grote ogen aan. Doodsbang. Maar ze kan niet meer vluchten. En dat weet zij ook.

Korte inhoud
Nikki wordt wakker in een park, gewond en onder het bloed. In haar handen houdt ze een mes, en iets verderop ligt een zwaargewond meisje. Nikki heeft geen idee wie ze is. Maar alles wijst erop dat Nikki haar heeft neergestoken. Alleen weet ze er zelf niks meer van…
Wanhopig probeert Nikki erachter te komen wat haar die bewuste avond overkwam. Haar zoektocht naar de verontrustende waarheid zal haar leven voor altijd veranderen. Want is er precies in dat park gebeurd?

Het is begonnen.
Er is geen weg meer terug.

Auteur
“Mel Wallis de Vries is de succesvolste jeugdthrillerauteur van dit moment. De boeken van Mel zijn razend populair. De verhalen zijn vlot, realistisch, en altijd spannend tot aan de allerlaatste bladzijde. De jeugdthrillers van Mel worden in diverse landen uitgegeven.”

Het lijkt wel alsof alles wat ik ooit heb meegemaakt veranderd is door de afgelopen paar dagen. Alsof ik mezelf kwijt ben…

Mijn mening
Wat ziet deze nieuwe jeugdthriller van Mel Wallis de Vries er weer fantastisch uit! Dat zwart aan alle kanten, zelfs op de snede. En dan in combinatie met dat wit en knalrood, duidelijk een spannend boek en perfect passend bij de titel: Haat.

Het begint meteen al super spannend als in de proloog een meisje neergestoken wordt en in het eerste hoofdstuk de zestienjarige Nikki met een hoofdwond en handen onder het bloed bijkomt in het park. Hoe ze daar gekomen is en wat er gebeurd is weet ze niet meer. En haar hoofdwond is niet zo ernstig dat het al het bloed op haar handen verklaart. Heeft zij iets te maken met het zwaargewonde, neergestokenΒ meisje wat vlakbij haar gevonden is? De politie denkt van wel.
Nikki’s leven ligt compleet overhoop, vriendinnen en vriendjeΒ doen raar, haar ouders lijken haar zelfs niet te geloven en ze begint te twijfelen aan zichzelf. Zal ze erachter kunnen komen wat er daadwerkelijk gebeurd is?

Tussen de hoofdstukken over Nikki door lees je notities op een gsm van de dader, notities vol haat. Maar duidelijk wie het is wordt het niet. Wel twijfel je aan iedereen om haar heen, je leest af en toe een hoofdstuk vanuit vriendin Manouk, vriendin Lisa en vriendje Timo en ze hebben allemaal iets te verbergen. Maar of dat iets de aanval op Nikki en dat andere meisje is? Mel weet je het hele boek in het ongewisse te laten, waardoor de spanning hoog oploopt en je niet anders kunt dan doorlezen!

Deze jeugdthriller van Mel Wallis de Vries zit weer ontzettend goed in elkaar, hij zit vol onverwachte wendingen, heeft een verrassend einde en houdt je de hele “rit” op het puntje van je stoel. Geweldig!
Hoe doe je dat toch, Mel? Ik kijk nu alweer uit naar de volgende!

Haat
ISBN 9789026141904 – Uitgeverij: De Fontein – 240 pagina’s – Verschenen: november 2016 – Leeftijd: 13+

3 thoughts on “Haat – Mel Wallis de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.