Anne van het Groene Huis – Geronimo Stilton

Het muizinnetje was mager als een rietstengel. Haar snuit was bezaaid met lichtbruine sproetjes en haar ogen waren van een levendig groen. Maar wat het meeste opviel was haar rode haar, dat ze in twee strakke vlechten droeg.

KORTE INHOUD 
“Het bekende verhaal van Lucy Maud Montgomery, naverteld door Geronimo Stilton. Matthew en Marilla wilden een jongen adopteren om de boerderij van hen over te nemen, maar daar was Anne: een meisje met dromerige ogen, stralende glimlach en veel fantasie.

Wanneer Anne bij het huis met groene daken arriveert, brengt ze een overweldigende golf van drukte, maar ook vreugde met zich mee! Het roodharige meisje staat altijd klaar om van wat haar overkomt een avontuur te maken!”

‘De Grote Weg? Wat een verschrikkelijk lelijke naam! Nee, nee, ik noem hem…’ Ze sloot een moment haar ogen en zei toen, terwijl ze ze weer opendeed: ‘Ik noem hem de Witte Laan van Heerlijkheden! Ja, dat is precies de goede naam.’ 

Anne glimlachte. Haar grootste wens was uitgekomen: ze had een eigen familie gevonden, een gezin om in te wonen. Dit was geen fantasie maar echt.

MIJN MENING 
Ik ben gék op de Geronimo Stilton Klassiekers, heb er veel van in de kast staan, en ik ben gék op de Anne van het Groene Huis-boeken, die van Uitgeverij Karmijn heb ik verslonden, dus deze Geronimo hervertelling/hertaling van het boek van Lucy Maud Montgomery was een perfecte combi voor mij!

Avonlea, Prins Edwardeiland, Canada. Matthew Cuthbert gaat een weesmuis ophalen bij het station. Hij verwacht een knagertje die goed kan helpen op de boerderij, maar treft een mager muizinnetje met rode vlechten en groene ogen, die maar niet stopt met praten…
Anne Shirley is een vrolijke wervelwind die het rustige leven van de bewoners van het Groene Huis en Avonlea behoorlijk in beweging brengt. Matthew en zijn zus Marilla kunnen niet anders dan gek worden op (en soms ook ván…) het enthousiaste muizinnetje met de levendige fantasie.
Anne sluit al gauw vriendschap met Diana, doet het heel goed op school (net als die irritante Gilbert, grrr), gaat vaak op avontuur in de natuur én verzint vele avonturen. Ze groeit op en zal uiteindelijk moeten vertrekken naar de grote stad voor de middelbare school…

De vrolijke Anne had grote veranderingen gebracht in het Groene Huis. Voor Marilla en Matthew was ze als een zomerse wervelwind die door hun eentonige dagen waaide.

Wat is dit boek een heerlijk vrolijk, speels (sommige woorden worden benadrukt door ze anders vorm te geven, kenmerkend voor de Stilton-boeken) en kleurrijk geheel! Ik kan echt énorm genieten van de prachtige kleurenillustraties die in het boek staan, waarop de wereld van die lieve Anne in beeld tot leven komt. Helemaal verliefd!
En wat heb ik weer intens genoten van het verhaal van Anne van het Groene Huis! Leuk om van een favoriet jeugdboek ook in deze reeks te kunnen smullen. Voor wat jongere lezers geschikt dan de oorspronkelijke Anne-verhalen, dus een uitgelezen kans om al eerder kennis te maken met dit geweldig leuke meisje en de fantastische omgeving waarin ze opgroeit! Die enthousiaste, vrolijke kletskous Anne, met haar levendige fantasie! Opnieuw sloot ik haar in mijn hart.
Een kort maar krachtige versie van de tijdloze jeugdklassieker, die me wist mee te slepen, te ontroeren en me compleet wist te betoveren!

‘Ook als ik ver weg woon, lieve Marilla, is mijn hart bij jullie. Voor altijd. Ik ben als een boom: mijn kruin wordt hoger en breder; maar mijn wortels staan hier in de grond. Bij jullie. Bij het Groene Huis.’ 

Anne van het Groene Huis 
ISBN 9789463106658 – Pelckmans Uitgevers – 224 pagina’s – Verschenen: september 2024 – Auteur: L.M. (Lucy Maud) Montgomery – Vertaald door: Dorette Zwaans – Deel in de Geronimo Stilton Klassiekers-reeks – Leeftijd: 9+

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.