Fabelhuis: Hart van vuur – E.L. Norry

Sinds onze terugkeer uit die rare wereld van Fae Feld voelde het leven op Fabelhuis anders, en niet alleen doordat we hadden ontdekt dat magie echt bestond.

KORTE INHOUD 
“Fabelhuis is een uniek kindertehuis: Heather en haar vrienden hebben er magie binnen handbereik. De kinderen zijn bevriend geraakt met Pal, een ridder van koning Arthurs ronde tafel, die hun leert de krachten die ze in zichzelf vinden te benutten. Heather kan vuur oproepen, maar ze is bang dat ze de kracht ervan nooit goed zal leren beheersen.

Als Fabelhuis wordt bedreigd door een inspecteur die het tehuis wil sluiten, zweren de kinderen en hun directrice dat ze het huis zullen redden. Kunnen Heather en de andere bewoners van Fabelhuis helpen met hun magische krachten of raken ze zo alleen maar verder geïsoleerd?”

Deel 1 rond, deel 2 hoekig…

Nee. Dit kon niet mijn speciale kracht zijn – niet vúúr. Vuur was snel en gevaarlijk. Vuur slokte alles op, was verwoestend. Vuur… deed pijn.

MIJN MENING 
Ik genoot enorm van het eerste Fabelhuis verhaal en was héél blij dat het een duologie bleek te zijn! Was deel twee net zo fijn?
(Minpunt: allebei de delen een prachtige kleurrijke hardcover, maar toch deel 2 net even anders qua vorm dan deel 1, zó zonde! )

Jaren ’50. Heather (11) woont in Fabelhuis, een kindertehuis voor ‘ongewenste kinderen van gemengde afkomst’, het eerste tehuis waar ze zich eindelijk thuisvoelt. Zeker na het spannende avontuur wat ze beleefde in een magische andere wereld met haar vrienden uit het tehuis; Arlene, Nat, Lloyd, tweeling Judy en Jeremiah en de kleine Davey. Ze hebben daar ontdekt dat magie bestaat én dat ze zelf speciale krachten hebben. Alleen is Heather helemaal niet zo blij met haar kracht, de kracht van vuur. Vuur is gevaarlijk, zeker als je het niet onder controle hebt… Maar ze zal haar strijdlust wel nodig gaan hebben als blijkt dat Fabelhuis wéér gered moet worden! Dit keer van een inspecteur die maar al te graag – met steun van de bekrompen mensen uit het dorp – dit tehuis vol ‘probleemkinderen’ wil sluiten… Kunnen de kinderen hun speciale krachten stiekem gebruiken of kunnen ze juist beter hun magie verbergen? Maken ze het zo alleen maar erger??
En wie is die mysterieuze vrouw die plots opduikt, waar haar beste vriendin Arlene helemaal weg van is, maar bij wie Heather geen goed gevoel heeft? Is het puur jaloezie? Of is Heathers gevoel juist?

Ik wist nog wel een beetje wat er in deel 1 gebeurd was, maar hoopte dat er nog meer zou terugkomen tijdens het lezen. Gelukkig gebeurde dat ook, doordat er in het begin door Heather op teruggekeken wordt! Altijd fijn.
Ik leefde meteen weer mee met die ongewenste bruine kinderen, die buiten de veilige omgeving van Fabelhuis met de nek aangekeken worden, die hun veilige thuis opnieuw moeten beschermen tegen de boze buitenwereld. En dat Heather dan juist een kracht heeft gekregen waar ze bang voor is, omdat het zo oncontroleerbaar lijkt… Het voelt als een vloek, niet als een gave.
De moedige kinderen gaan de strijd aan om hun thuis te mogen behouden, om geaccepteerd te worden en er gewoon te mogen zijn! En daarnaast natuurlijk ook weer tegen een duistere vijand… Daarvoor zullen ze hun innerlijke kracht moeten aanboren en hun magie goed leren gebruiken… Ook al wil de directrice van Fabelhuis liever niet dat ze nóg meer opvallen!
Een heerlijk spannende strijd, een magisch avontuur en moedige kinderen… Ik las dit magische, warme () verhaal in één ruk uit! Het las heerlijk weg en was de hele tijd lekker meeslepend! Een heel fijn slotdeel van de duologie. Wel jammer om afscheid te moeten nemen van Fabelhuis en de bijzondere bewoners…

Alles was verkeerd, alles was ánders. Er was iets veranderd, maar ik had geen idee wat dat was – ik wist alleen dat de paniek door mijn aderen raasde als een vloedgolf, als een waarschuwing.

Hart van vuur 
ISBN 9789464043211 – Fontaine Uitgevers – 240 pagina’s – Verschenen: augustus 2024 – Vertaald door: Sabine Mutsaers – Deel 2 van de Fabelhuis-duologie – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.