De Geheime Eenhoornclub – Emma Roberts, Rae Ritchie & Tomislav Tomic

In dit boek staat waardevolle informatie die zorgvuldig bewaakt wordt door de leden van de Geheime Eenhoornclub. Jij kunt lid worden van deze club door verder te lezen. Ondertussen kun je badges verdienen.

Korte inhoud 
“Wil jij toetreden tot de geheime club van echte eenhoornexperts die op zoek gaan naar eenhoorns in het wild én voor ze zorgen? Dat kan. Diep verborgen in dit fonkelende boek zit alle informatie die je nodig hebt om een expert op het gebied van eenhoorns te worden. Verzamel alle badges en vind een verrassing aan het einde: een piepklein boekje met geheime informatie over magische paarden verstopt ín het boek.

Met behulp van De Geheime Eenhoornclub leer je ook nog eens heel bijzondere weetjes over je lievelingsdier. Wist je bijvoorbeeld dat eenhoorns, ook wel unicorns genoemd, het weer kunnen bepalen? Deze en meer wetenswaardigheden vind je in dit gave boek.”

Welkom, nieuwe eenhoornvriend!
Ontmoet deze leuke moeder en baby aan het begin van de magische reis waarin jij van alles te weten komt over eenhoorns.

Mijn mening 
Toen dit boek als verrassing binnen kwam (bedankt Fontaine Uitgevers!) wilden de kinderen eigenlijk meteen die mysterieuze flapjes achterin het boek opentrekken.  Maar we hebben het boek toch echt eerst gelezen én de badges verdiend vóór we het bonusboekje mochten lezen.

Wil jij alles leren over eenhoorns, badges verdienen door alles wat je geleerd hebt en daarna toetreden tot de Geheime Eenhoornclub?  Dan ben je met dit prachtige kleurrijke, sprookjesachtig geïllustreerde boek aan het juiste adres!
Je leert over eenhoornmest (hoewel het heerlijk ruikt, kun je het beter niet opeten ), over hun bijzondere en geneeskrachtige hoorn, over wat ze eten (kieskeurig!!), over hun verzorging, over hun leefgebied, hoe ze het weer kunnen maken (wist jij dat een eenhoornscheet zorgt voor donder? ) en nog veel meer… En na ieder onderwerp verdien je een badge, omdat je weer iets geleerd hebt. Heb je ze alle tien verdiend? Dan wacht er nog een heel leuk en mooi extraatje op je achterin het boek!

Dit gave boek is echt onmisbaar voor eenhoornliefhebbers!  Het ziet er prachtig uit (komt op de foto niet over, maar met koperkleurige glans op de voorkant) vanbinnen en vanbuiten, het staat vol leuke en grappige informatie over eenhoorns én dan is er nog dat leuke extraatje in de achterkant van het boek verstopt! Echt een heel aantrekkelijk geheel!  Ik heb het boek aan de kinderen voorgelezen, zodat we er met zijn drietjes van konden genieten. En dat hebben we zeker gedaan! Ze vroegen zich meteen af of er nog meer van dit soort magische dieren-boeken zouden komen. Over draken ofzo? Smaakt naar meer dus.

Gefeliciteerd!
Je hebt je laatste badge verdiend.
Dat maakt jou tot het nieuwste lid van de Geheime Eenhoornclub! (…)
Klaar voor een bijzonder geheim dat alleen wordt onthuld aan clubleden?

De Geheime Eenhoornclub 
ISBN 9789464041736 – Fontaine Uitgevers – 24 pagina’s – Verschenen: september 2022 – Illustraties: Rae Ritchie & Tomislav Tomic – Vertaald door: Kirsten Verhagen – Leeftijd: 4+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.