De NEEhoorn en de Slangzaam – Marc-Uwe Kling & Astrid Henn

Als de NEEhoorn zijn vrienden op bezoek heeft, is er meteen heibel in het Hartenwoud.

Korte inhoud 
“Ruzie in het Heerlijke Hartenwoud?! De NEEhoorn zegt nog steeds NEE en hij heeft ruzie met de WELLES-prinses. Alleen… weten ze allebei niet meer waarover het gaat. Als de KUS-m’n-KONT-hond het allemaal wel even denkt op te lossen, wordt het de NEEhoorn te veel en gaat hij ervandoor. Na een lange wandeling belandt hij in de dichte, donkere jungle waar de Slangzaam zich ontiegelijk aan een tak hangt te vervelen. Welk avontuur de NEEhoorn ook voorstelt, de Slangzaam heeft er geen zzzin in…”

‘Weet jij nog waarom ik eigenlijk ruzie heb met de WELLES-prinses?’ vroeg hij fluisterend aan de KUS-m’n-KONT-hond.

‘Nou, hebben jullie nu je zin?’ vroeg de KUS-m’n-KONT-hond.
‘NEE!’
‘Zijn lollystokje is langer dan het mijne!’
‘Kus m’n kont.’
De NEEhoorn had er schoon genoeg van.
‘JA, DOEI,’ zei hij.

Mijn mening 
Na het hilarische eerste boek over de NEEhoorn en zijn vrienden de WELLES-prinses, de WATbeer en de KUS-m’n-KONT-hond (vooral die laatste ), verheugden we ons enorm op dit nieuwe NEEhoorn-verhaal! Voldeed het aan onze hoge verwachtingen?

Nadat de NEEhoorn voor de zoveelste keer ruzie heeft gekregen met de WELLES-prinses (waarover hun ruzies steeds gaan weten ze zelf niet eens) is hij het zat en gaat hij ervandoor. Hij verlaat het Heerlijke Hartenwoud en komt terecht in de Dichte Donkere Jungle, waar hij de Slangzaam ontmoet. De ‘Ssslangzaam’ verveelt zich enorm en vraagt of de NEEhoorn weet wat hij kan doen. Maar wat de NEEhoorn ook bedenkt – tongbrekers, dansen, appels eten, raadsels… – nergens heeft de Slangzaam zzzin in… In zijn eentje verder maar weer?

Aangezien we tijdens het voorlezen iedere keer veel lol beleven aan de NEEhoorn, gingen we voor dit boek ook weer lekker zitten met zijn allen. Maar… Dit keer hadden we toch echt wat minder lol helaas!
We hadden het idee dat in dit boek veel minder vaak de karakteristieke uitspraken van de personages gedaan worden (NEE! WAT? WELLES! KUS M’N KONT!) wat we juist zo grappig vinden. We vonden ook het stukje over de NEEhoorn en de Slangzaam iets te sssaai (langdradig ) en hadden liever het groepje vrienden tijdens het verhaal meer bij elkaar gezien, omdat tussen hen juist de meest grappige situaties ontstaan.
We vonden er zeker veel leuke grapjes in staan (‘JULLIE KUNNEN MIJ TOCH NIET ZZZOMAAR LINKSSS LATEN LIGGEN?!’ riep de Slangzaam superduidelijk. ‘Voor jou links of voor mij links?’ grinnikte de WATbeer.), maar hebben wel minder gelachen dan bij het eerste boek. Ik denk als je het eerste boek nog niet kent, dat dit boek leuker is, want het is zeker een prima prentenboek: grappige personages, leuke (woord)grapjes, een fijn avontuur, grappige illustraties, maar: wij vonden het toch niet kunnen tippen aan het hilarische eerste boek…

‘Ik ben de Ssslangzaam,’ zei de Slangzaam en hij gleed van de boom naar de grond.

‘En ik vervel me zzzo,’ grinnikte de Slangzaam.
‘Je vervelt je?’
‘Grapje,’ verzuchtte de Slangzaam. ‘Ik vervéél me. Heb jij misssschien een idee wat ik zzzou kinnen doen?’ 

De NEEhoorn en de Slangzaam 
ISBN 9789021463636 – Uitgeverij Volt – 54 pagina’s – Verschenen: augustus 2022 – Illustraties: Astrid Henn – Vertaald door: Jaap Robben – Deel 2 van de NEEhoorn – Leeftijd: 4+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.