Koning Roe: Het ding uit de ruimte – Adam Stower

Niet iedereen had een beste vriendin als Roe. Ja, ze viel misschien wel op in een menigte met haar kroon, haar speer, de wombat die ze als huisdier hield en de lange, golvende baard (…), maar Ben zou er niets aan willen veranderen.

Korte inhoud
“Er is iets heel vreemds aan de hand op de school van Ben.
Er drupt slijm van de plafonds, er hangt een mysterieuze kaaslucht en de directeur draagt geen schoenen!
Ben en zijn beste vriendin, Koning Roe, zijn op een missie om de waarheid boven tafel te krijgen. Maar niets is wat het lijkt, en wat is toch dat vreemde DING uit de ruimte…”

Midden op een klein bureau lag een notitieboekje met het woord TOPGEHEIM in grote letters op de voorkant.

Mijn mening
Ik hou zo van deze humoristische serie over Ben en zijn beste vriendin met baard en Wombat; Koning Roe!

Er is iets vreemds gaande op school bij Ben; er vallen klodders slijm van het plafond, er verdwijnen schoenen en mevrouw Tinks, de knettergekke schoolverpleegkundige “Snot en bacillen moet je killen”, gedraagt zich nog gekker dan anders… Samen met zijn beste vriendin Koning Roe en met behulp van haar uitvindingen zullen ze erachter komen wat er aan de hand is en wat het allemaal te maken heeft met HET DING uit de RUIMTE…

Wat is dit weer een heerlijk doldwaas avontuur! Alle rare gebeurtenissen, alle slimme (en gevaarlijke ) uitvindingen van Roe, het spannende onderzoek, de valstrikken, de gekke personages: het is allemaal zo genieten! En natuurlijk komt alles weer op briljante wijze samen op het einde, zoals we gewend zijn van deze verhalen. Het verhaal is grappig, avontuurlijk, spannend en lief en de vele illustraties zijn ook altijd zo geweldig leuk!
Het blijft een onwijs leuke serie en Remy (9) en ik hopen echt dat er nog meer delen zullen verschijnen.

Iedereen draaide zich om en keek.
En daar, in silhouet tegen het schemerdonker, stond HET DING uit de RUIMTE.

Het ding uit de ruimte
ISBNΒ 9789048316113 – Veltman Uitgevers – 208 pagina’s – Verschenen: februari 2021 – Vertaald door: Sandra C. Hessels/Vitataal – Deel 3 in de Koning Roe-serie – Leeftijd: 9+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.