Grenzeloos – Marlies Slegers

Oké. Wat heb ik gisteravond gedaan? O, ja. Een feest bij Dox. Ik was erheen gegaan met Eline. We dronken wijn. Ik herinner me vaag dat ik met Dox ergens zat. Verder weet ik niets meer.

Korte inhoud
“Wanneer de zestienjarige Tabitha op een avond bij Dox en zijn vrienden is, loopt alles uit de hand. Tabitha weet niet meer precies wat er gebeurd is. Stemde ze toe? Of ging Dox over haar grenzen heen? Iedereen heeft zijn eigen versie van het verhaal. Haar vriendin Eline, die er die avond bij was, vindt dat Tabitha gewoon haar mond moet houden. Dox ontkent alles. Job twijfelt of hij zijn vriend moet steunen of moet opkomen voor Tabitha. Tabitha vraagt zich af of ze aangifte moet doen. Wie kan ze in vertrouwen nemen? En wie spreekt de waarheid?”

‘Weet je echt niets meer? Wat herinner je je nog wel dan?’
Kan het echt zijn dat ze niet meer weet dat…

Mijn mening
Zoals jullie inmiddels vast wel weten ben ik gek op de YA-novelles van Kluitman! “Niet dik, niet duur, wel heel spannend” is de tagline die Kluitman gebruikt en die is helemaal waar. Deze van Marlies Slegers is de nieuwste aanwinst en in januari verschijnt de volgende, van Eva Burgers.

Tabitha (16) gaat met haar beste vriendin Eline mee naar het feestje van Dox (18), de beste vriend van Eline’s vriendje Alain. Ze heeft een gezellige avond; er wordt gedanst en er wordt (veel) gedronken, maar als ze de volgende ochtend brak en beurs wakker wordt is er een deel van de avond weg… Ze weet nog dat ze ergens in een hoekje eindigde met Dox, maar wat er precies gebeurde?
Er gaan verhalen rond over een filmpje waarop te zien is wat Dox en zij deden, maar Dox ontkent alles. Moet Tabitha wel willen weten wat er op dat filmpje staat? Wie spreekt de waarheid? Wie zal wie verraden? En wat moet Tabitha in hemelsnaam doen?

Grenzeloos is een realistisch en actueel verhaal over seksueel overschrijdend gedrag, wat je meteen grijpt en ook echt niet meer loslaat. Je kunt niet anders dan doorlezen. Het verhaal is meeslepend, aangrijpend en spannend. Het gaf me de kriebels, maakte me woedend en ik kreeg er een brok in mijn keel van… Knap hoe Marlies in zo’n kort verhaal al die emoties teweeg kan brengen bij een lezer!  Klein minpuntje vond ik de véle perspectieven, echt even switchen steeds, maar aan de andere kant kreeg je zo wel veel mee van hoe iedereen erin staat en hoe ze ermee omgaan… Dubbel gevoel.
Echt weer een kort maar krachtige Kluitman-novelle dus! Een compact maar heel compleet verhaal.

Ik weet dat ik met Dox apart ging zitten om wat te drinken. En ook nog wel dat we gezoend hebben. Maar de rest is weg. Ik ken Dox helemaal niet goed, dus ik kan me niet voorstellen dat er meer is gebeurd.

Grenzeloos
ISBN 9789020609622 – Uitgeverij Kluitman – 96 pagina’s – Verschenen: september 2020 – Leeftijd: 14+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.