2x Hartverwarmend van Gottmer


Vandaag deel ik twee hartverwarmende prentenboeken van Gottmer met jullie.  Het fluwelen konijn droomt ervan om Echt te zijn en Beer vraagt zich af wat voor soort beer hij eigenlijk is… 

Op kerstochtend zat hij boven in de kerstsok van de jongen met een hulsttakje tussen zijn pootjes. Het zag er heel lief uit.

Het fluwelen konijn – Margery Williams & ill. Sarah Massini (5+)
“Er was eens een fluwelen konijn, dat in de speelgoedkast van een jongen woonde. Tussen al het andere speelgoed voelde hij zich heel onbelangrijk en gewoontjes en hij droomde ervan om Echt te zijn. Met de liefde van een kind en een beetje magie zou de droom van het kleine konijn zomaar eens uit kunnen komen…”

‘Als een kind heel, heel lang van je houdt, niet alleen maar om mee te spelen, maar écht van je houdt, dan word je Echt.’ 

‘Hoi, ik ben Nina,’ zei ze.
‘Wat voor beer ben jij?’ 

De allerbeste beer – Greg Gormley & ill. David Barrow (4+)
“Beer is een lieve kleine beer. Maar wat voor soort beer is hij eigenlijk? Om dat uit te zoeken gaat hij op bezoek bij allerlei soorten beren in de wereld. Is hij een grizzlybeer, een brilbeer, een ijsbeer, of toch een doodgewone, saaie beer? De kleine Nina vindt van niet, en heeft een oplossing waar ze allebei blij van worden.”

‘Dat ben ik aan het uitzoeken,’ zei Beer.
‘Misschien is er ergens een beer die me kan helpen.’ 

Mijn mening
Wat een schatjes, hè? Word je ook niet meteen verliefd op de illustraties? Het zijn twee superlieve verhalen over knuffels, de een met veel tekst, echt een voorleesverhaal (konijn), de ander met minder tekst, echt een prentenboek (beer), en allebei een genot om voor te lezen en te bekijken!

Het fluwelen konijn ziet eruit als een cadeautje zo met die linnen rug, de zilveren details en het leeslint!  Het gaat over een knuffelkonijn wat vergeten wordt door zijn jongetje, en het andere speelgoed kijkt op het ‘simpele’ knuffelbeest neer. Hij zou zo graag Echt worden, maar hoe doe je dat? Je moet in ieder geval belangrijk zijn voor je kind…

Wat een ontzettend lief en ontroerend verhaal is dit!  Ik kreeg er een brok in mijn keel van. En de illustraties hielpen daar zeker aan mee, zo lieflijk! Echt een hartverwarmend en tijdloos verhaal waarvan je helemaal niet merkt dat het voor het eerst in 1922 verscheen. Met recht een klassieker.

De allerbeste beer heeft een omslagillustratie waar ik meteen helemaal weg van was, ik zou hem zo in willen lijsten en ophangen.  Dit verhaal gaat over Beer die erachter probeert te komen wat voor soort beer hij is. Hij gaat daarvoor langs bij allerlei beren. Is hij een grizzlybeer? Een ijsbeer? Een brilbeer? Meisje Nina heeft misschien wel de oplossing!

Ik ben gek op de illustraties van David Barrow, ik volg hem heel graag op Instagram en deel het liefst alles! Heerlijk dit prentenboek vol met van die lieve illustraties.  Het is echt een superlief, grappig en tsja: gewoon hartverwarmend verhaal! Ik ben verliefd.

Zet jij deze prentenboeken (nog gauw) op je wensenlijst?
-X- Judith

Het fluwelen konijn
ISBN 9789025771713 – Uitgever: Gottmer – 64 pagina’s – Verschenen: oktober 2019 – Originele titel: The Velveteen Rabbit – Vertaald door: Anita van Binsbergen – Illustraties: Sarah Massini – Leeftijd: 5+

De allerbeste beer
ISBN 9789025771560 – Uitgever: Gottmer – 32 pagina’s – Verschenen: oktober 2019 – Originele titel: The Best Kind of Bear – Vertaald door: J.H. Gever – Illustraties: David Barrow – Leeftijd: 4+

3 thoughts on “2x Hartverwarmend van Gottmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.