Donker water – Robert Bryndza

Het lichaam zonk snel, door gewichten omlaaggetrokken, steeds dieper, tot het met een minieme beweging tot rust kwam in de zachte, ijskoude modder.
Daar zou ze jarenlang ongestoord blijven liggen, bijna vredig. Maar boven haar, op het droge, begon de nachtmerrie pas echt.

Korte inhoud
Wanneer inspecteur Erika Foster een tip krijgt dat er bewijsmateriaal voor een grote narcoticazaak verstopt ligt in een ongebruikte groeve in een buitenwijk van Londen, gaat ze direct tot een zoekactie over. In de dikke modder worden inderdaad drugs gevonden, maar ook het skelet van een kind. De overblijfselen worden snel geïdentificeerd als de zevenjarige Jessica Collins: het vermiste meisje dat zesentwintig jaar geleden overal in het nieuws was.

Om het verband tussen de nieuwe en de oude zaak te vinden, moet Erika dieper graven en meer zien te ontdekken over de uiteengevallen familie Collins en de oude inspecteur die destijds op deze zaak was gezet: een vrouw die nog altijd wordt geplaagd door het trauma van de onopgeloste moord. Al snel realiseert Erika zich dat iemand niet wil dat deze zaak ooit wordt opgelost, en dat die persoon er alles aan doet om te voorkomen dat Erika de waarheid achterhaalt. Is de dader dichter bij dan ze denkt? 

‘Inspecteur Foster, (…) een van de duikers heeft nog eens rondgekeken. Hij heeft iets gevonden.’ 

Auteur
“Robert Bryndza werd in Groot-Brittannië geboren, en woont tegenwoordig in Slowakije. Hij is acteur en schrijver.
Donker water is het derde boek met de ijzersterke inspecteur Erika Foster in de hoofdrol, voor de fans van Karin Slaughter en M.J. Arlidge.”

Wie was het? Wie zou zoiets doen? dacht ze. Ik zal je krijgen, en het gaat me lukken ook. Ik zet je achter slot en grendel en gooi de sleutel weg… 

Mijn mening
Wat was het een super-verrassing toen ik dit boek binnenkreeg en bleek dat mijn quote over Het meisje in het ijs voorin het boek stond! Als je zo weg bent van een serie maakt dat het extra speciaal!  Is dit derde deel in de Erika Foster-reeks net zo ‘niet weg te leggen’ als de vorige twee delen?

Inspecteur Erika Foster (44) is met haar Projects Team in het donkere water van een verlaten groeve op zoek naar een koffer vol drugs als bewijs in een grote narcoticazaak. Niet alleen de koffer wordt gevonden, ook het in plastic gewikkelde skelet van een kind…
Het blijkt de al zesentwintig jaar vermiste zevenjarige Jessica Collins te zijn. En ondanks dat Erika niet meer bij Moordzaken zit, zet ze toch alles op alles om het onderzoek naar de vermissing en de dood van het meisje te mogen leiden. Zij heeft haar overblijfselen gevonden, zij wil ook de dader grijpen!
Gelukkig weet ze het voor elkaar te krijgen en kan ze met een groot team, inclusief oude bekenden, hard aan het werk om de zaak op te lossen. Ze moeten gaan graven in het verleden, en dat blijkt een flinke doos van Pandora te zijn. Er is duidelijk iemand die niet wil dat het allemaal opgerakeld wordt en het onderzoek wordt daardoor steeds gevaarlijker…

Wat was het heerlijk om weer bij die bijzondere Erika Foster te zijn en dit spannende verhaal met haar mee te beleven! Ik leefde mee met haar frustraties om de moeizame zaak waar ze maar geen grip op lijkt te krijgen, maar ook voelde ik haar eenzaamheid en verdriet… Ik vind haar personage zo leuk, fijn, sterk, moedig en lekker koppig, en ik gun het haar zo om weer geluk te vinden. Ik ben meteen alweer nieuwsgierig naar hoe haar personage zich gaat ontwikkelen in de rest van de serie!

En het boek is wéér niet weg te leggen, echt niet! Ik heb het in één dag uitgelezen, ik kon gewoon niet anders dan door, door, doorgaan, zo ontzettend zat ik ín het verhaal en zo graag wilde ik weten hoe het af ging lopen. Het verhaal is echt heerlijk spannend, doet je meeleven met de personages en het leest zoals altijd lekker vlot. En nu ik het boek uit heb kan ik maar één ding zeggen: I  Erika! (En ik wil meer, meer, meer!!!)

Donker water
ISBN 9789022585115 – Uitgever: Boekerij – 368 pagina’s – Verschenen: oktober 2018 – Originele titel: Dark Water – Vertaald door: Jan Mellema – Deel 3 in de Erika Foster-reeks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.