Blogtour: Voltooid – Mariska Overman

Geconcentreerd greep hij een nieuwe hand vol bladeren en gooide ze op de almaar groter wordende hoop. Rust zacht. Hij boog zijn hoofd. Het was goed.

Korte inhoud
Een gruwelijke moord. Een boodschap. Is dit slechts het begin?

Een onbekende man wordt dood aangetroffen in het bos. Uit zijn borst steekt een tak met een witte vlag: KLAAR.
Isabel Dieudonné, specialist postmortale zorg en ex-rechercheur, wordt bij de zaak betrokken. Wie heeft deze bizarre moord gepleegd, en vooral: waarom? Welke boodschap wil de dader overbrengen? En misschien belangrijker nog… blijft het bij dit ene slachtoffer?

Langzaam ontvouwde zich een bizar tafereel.

Auteur
“Mariska Overman is eigenaar van een bureau dat de dood bespreekbaar maakt. Ze schrijft als columnist voor verschillende websites over rouw en dood. In Mariska heeft altijd de wens gezeten ooit een eigen boek te schrijven. Dat werd Hoofdzaak, een thriller, die in 2017 is verschenen.”

Mijn mening
Mijn recensie maakt onderdeel uit van de blogtour rond Voltooid. Gisteren verscheen er een recensie op Onapona’s book of life en morgen is Judith Blogt Solo aan de beurt. Vandaag lezen jullie wat ik van dit tweede boek van Mariska Overman vond! Over haar debuut Hoofdzaak was ik enthousiast, over dit tweede Isabel Dieudonné boek ook?

Ruim een jaar na het gebeuren met haar halfbroer David is Isabel weer voorzichtig aan het werk als adviseur voor de politie. Haar eerste zaak is meteen een hele bizarre: een oude man wordt dood gevonden in het bos, onder een hoop herfstbladeren, met een stok in zijn lichaam gestoken met een vlag eraan waarop ‘KLAAR’ staat… Wat wil de dader hiermee zeggen? En waarom is deze oude, eenzame man zijn slachtoffer? Zullen er nog meer van deze raadselachtige moorden volgen?
Isabel worstelt heel erg met zichzelf, het gebeuren met David heeft erin gehakt en ze is erg onzeker. Is ze wel klaar voor dit alles? Werkt haar intuïtie wel goed? Toch bijt ze zich vast in de zaak en besluit ze wél haar gevoel te volgen. Wat volgt is een spannende klopjacht…

Ook met dit tweede boek heeft Mariska me weer weten mee te voeren het ‘politieleven’ van Isabel in. Het verhaal heeft vaart, heel veel spanning – waardoor je niet kunt stoppen met lezen – en heeft een ontzettend boeiend onderwerp: voltooid leven. En wat een leuk nawoord Mariska! Er worden nog even wat puntjes op de i gezet, of toch niet?!?

Ik raakte weer erg betrokken bij de sympathieke hoofdpersonen en ben heel benieuwd waar het in een volgend boek met ze heengaat. Want op een volgend boek zal ik zeker weer met smart zitten te wachten!
Fijn hoe het verhaal niet alleen heel spannend is, maar ook heel meeslepend; ik wilde niet alleen weten hoe de zaak afliep, ik wilde ook heel graag weten hoe het Isabel en bijvoorbeeld Peter zou vergaan. Dus: op naar deel drie!

Voltooid
ISBN 9789461092861 – Uitgever: De Crime Compagnie – 300 pagina’s – Verschenen: januari 2018 – Deel 2 in de Isabel Dieudonné-reeks

2 thoughts on “Blogtour: Voltooid – Mariska Overman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.