Het Cadeau – Harmen van Straaten

‘Geeft niks, lieverd,’ zegt mama. ‘We gaan een ander cadeau voor je zoeken. Wat wil je hebben?’
‘Iets heel bijzonders
,‘ zegt Daan. ‘Iets wat niemand anders heeft. Het bijzonderste cadeau van de hele wereld.’

Korte inhoud
Daan heeft alles wat zijn hartje begeert. Toch wil hij dit keer een echt bijzonder cadeau. Zijn ouders weten het inmiddels niet meer. Wanneer is Daan eindelijk tevreden? En nog belangrijker: wat moeten ze nu weer voor hem kopen. Ze gaan naar de speelgoedwinkel en vragen om advies. De verkoper heeft precies het juiste cadeau voor Daan.

‘Als jullie niet een heel bijzonder cadeau voor mij kopen, dan… zoek ik een andere vader en moeder!’

Auteur & illustrator
“Iedereen kent de boeken van Harmen van Straaten. Hij illustreerde meer dan vierhonderd boeken en schreef er een stuk of honderd. Van zijn hand verscheen o.a. het kinderboekenweekgeschenk van 2013: Je bent super… Jan!

Mijn mening
Dit boek heet niet alleen Het Cadeau, het ziet er ook als een cadeautje uit met zijn rode strikje!

Daan is een verwend jongetje, een ‘heel bijzonder’ jongetje volgens zijn ouders, dat niet gauw tevreden is. En als hij ontevreden is, zullen zijn ouders het weten ook. Hij wil nu het bijzonderste cadeau wat er bestaat! Zijn ouders zitten met hun handen in het haar, want wat moeten ze nu weer bedenken? Gelukkig weet de verkoper van de speelgoedwinkel Het Cadeau…

Eerst denk je tijdens het lezen: ‘bah, wat een verwend krengetje, wat een rotjochie!’ Maar dan lees je dat Daan eigenlijk heel eenzaam is en krijg je een ander gevoel bij het verhaal. Je hoopt dat hij en zijn ouders gaan inzien dat altijd maar cadeautjes krijgen niet dé oplossing is. Een verhaal wat emoties losmaakt dus…

Het Cadeau is een grappig verhaal, met serieuze ondertoon, over dat je geluk (& vriendschap) niet kunt kopen. En de kleurrijke, lekker vrolijke en fantasierijke illustraties van Harmen van Straaten zijn weer een genot om naar te kijken.

Het Cadeau
ISBN 9789047623991 – Uitgever: Rubinstein – 32 pagina’s – Verschenen: november 2017

[bol_product_links block_id=”bol_5a37882d35070_selected-products” products=”9200000079711479″ name=”cadeau” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.