Graf DK62 – Ilse De Keyzer

Toetanchamon…
Hoe vaak had Bertolli al gesproken over deze bij leven eerder onbeduidende kind-farao uit de achttiende dynastie, die hem zo intrigeerde?

Korte inhoud
In universiteitsstad Leuven spreekt de bekende egyptoloog Alonzo Bartolli voor een volle aula over Toetanchamon. Bijna honderd jaar na de ontdekking van zijn graf staat de kind-farao weer volop in de belangstelling: er zouden geheime ruimtes achter zijn tombe zijn. Enkele studenten krijgen de kans om die te bezoeken, maar dan gebeuren er vreemde dingen. Hebben die te maken met de vermeende vloek van de farao of berust alles op toeval?

‘Er wordt momenteel gesuggereerd dat er zich achter de grafkamer van Toetanchamon vertrekken zouden bevinden, en dat een van die vertrekken de grafkamer van Nefertiti zou zijn.’

Auteur
“Ilse De Keyzer is leerkracht in een middelbare school. Haar ervaringen op school inspireerden haar om een boek over pesten te schrijven. In en buiten de klas merkt ze dat kinderen vaak hard zijn voor elkaar en plagen kan soms snel overgaan in pesten. Nieuwe media maken het gemakkelijk om snel en anoniem het slachtoffer te bestoken. Met haar eerste boek Harde noten wil Ilse helpen om het pesten een halt toe te roepen, ook al is dat niet altijd even gemakkelijk.” Daarna verschenen Papieren vriendin (met dezelfde hoofdpersoon), Het bord in de doos en Graf DK62.

Terwijl Bartolli en Christian even later praatten over de moeizame wegenwerken in de stadsrand, zat Steve Adil te observeren. Er lag iets wrangs in zijn gezichtsuitdrukking.
Ondertussen parkeerde Stella haar fiets tegen de gevel van het studentenhuis.
Het licht in Greta’s woonkamer brandde nog en het gordijn bewoog. Er ontging haar niets.

Mijn mening
Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: dit boek viel me heel erg tegen…
Ik had erg veel zin eraan te beginnen, want een spannend boek over Toetanchamon, (het Oude) Egypte en de vloek van de farao sprak me ontzettend aan! Ik ben zelf een paar keer naar Egypte geweest en ben altijd al geΓ―nteresseerd geweest in de geschiedenis. En de cover van dit boek vond ik ook erg gaaf!

Helaas waren de ingrediΓ«nten voor een geweldig spannend avontuur met een vleug geschiedenis aanwezig, maar was de uitwerking niet mijn smaak. Ik vond het nergens echt spannend worden, ik kreeg geen feeling met de personages, het verhaal ging van de hak op de tak met abrupte wisselingen van perspectieven (zie bovenstaande quote) en ik vond het heel oppervlakkig blijven…

Wat ik wΓ©l heel erg leuk vond was de herkenning van de plaatsen waar de studenten met de professor heengaan in Egypte, daar ben ik ook allemaal geweest en ik kon het zo voor me zien.

Maar: het geheel heeft me dus helaas niet kunnen bekoren πŸ™

Graf DK62
ISBNΒ 9789044831207 – Uitgever: Clavis – 177 pagina’s – Verschenen: oktober 2017

[bol_product_links block_id=”bol_5a2e4edb311dc_selected-products” products=”9200000079785112″ name=”graf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.