Honderd stukjes van mij – Lucy Dillon

‘Tja, Georgina,’ begint dokter Khan, ‘ik ben bang dat ik geen goed nieuws voor je heb.’

Korte inhoud
Gina Bellamy’s leven is een chaos. Daar staat ze dan, na haar scheiding, in een te kleine flat met te veel dozen vol spullen uit haar oude leven. Ze staat voor de keuze: doormodderen of eens en voor altijd uitvinden wie ze Γ©cht is. Het is tijd voor drastische maatregelen: al haar bezittingen de deur uit, alleen de honderd meest belangrijke dingen mogen blijven. Maar welke honderd dingen? Elke brief, elk souvenir, elk dΓ­ng is een herinnering. Gina moet kiezen wat in haar nieuwe leven past en wat ze los wil laten, want alleen dan ontstaat ruimte voor nieuwe mogelijkheden…

Als het huis aan Dryden Road te vergelijken viel met een drukke victoriaanse collage, dan was het appartement aan High Street een lege bladzijde.

Auteur
“Lucy Dillon is een Britse bestsellerauteur. Ze is dol op boeken, honden en cake. Haar romans hebben inmiddels meerdere prijzen gewonnen.”

Welke honderd dingen had ze echt nodig?
Kon je zoveel wegdoen en toch jezelf blijven? Of ging het daar nu juist om? Dat je je concentreerde op wie je werkelijk was, in plaats van je identiteit te ontlenen aan spullen.

Mijn mening
Door deze frisse, vrolijke, zomerse cover waande ik me weer even in de zomer! Was het verhaal net zo’n warm bad?

Gina (33) heeft op haar jonge leeftijd al twee vaders verloren, is haar grote liefde kwijtgeraakt, heeft kanker gehad, is getrouwd en gescheiden… Nu begint ze, met de onvoorwaardelijke steun van haar beste vriendin, aan een nieuw leven in haar eigen frisse appartement. Wel moet ze eerst nog dozen en dozen met spullen uitzoeken.
Alles wat niet meer in haar huidige leven (en appartement) past moet weg. Ze begint met opruimen en begint aan een lijst met honderd dingen die essentieel zijn. De vele spullen die door haar handen gaan brengen herinneringen terug aan het verleden, mooie en verdrietige.
Met het wegdoen van haar bagage ontstaat er ruimte voor nieuwe, onverwachtse, vriendschappen in haar leven en misschien zelfs wel voor een nieuwe liefde?

Ik moest even inkomen in het verhaal, ik weet niet goed waarom. Misschien door het wisselen tussen verschillende verleden tijden, misschien door de uitgebreide (maar mooie!) schrijfstijl van de auteur. Maar toen ik eenmaal in het verhaal zat was het echt zo’n verhaal waar ik compleet in wegzonk en maar moeilijk uit kon komen. Ik kon steeds niet wachten tot ik weer verder kon lezen. Ik leefde ontzettend mee met de hoofdpersoon en zat zelfs vaak met een brok in mijn keel. Wat dat aangaat uiteindelijk echt een warm bad dus! En door het ontspullen van de hoofdpersoon kreeg ik zelf ook zin om weer met kritische blik door het huis te gaan πŸ˜‰

Wat begint met honderd spullen bedenken die essentieel zijn, verandert langzaam in een soort geluksproject. Heel mooi en inspirerend! En je gunt Gina zo ontzettend een “nog lang en gelukkig” einde…
Het verhaal maakte emoties bij me los, maar wordt gelukkig nergens te zwaar. Een hartverwarmende feelgood roman die je doet nadenken over wat je hebt, letterlijk en figuurlijk…

Honderd stukjes van mij
ISBNΒ 9789026142000 – Uitgever: De Fontein – 480 pagina’s – Verschenen: juni 2017 – Originele titel: A hundred pieces of me – Vertaald door: Erica Feberwee

[bol_product_links block_id=”bol_59f9cc72bc4c2_selected-products” products=”9200000076590524,9200000075900656,9200000009679421,9200000020405875″ name=”Honderd stukjes” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Honderd stukjes van mij – Lucy Dillon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.