De kleine prinses – Geronimo Stilton

In de koets zaten een chic geklede knager en zijn dochter tegenover elkaar. Het knagerinnetje had donkere krullen en grote, diepblauwe ogen. Ze heette Sara Crewe.

Korte inhoud
De komst van Sara Crewe op de chique kostschool van Miss Minchin in Londen gaat niet onopgemerkt voorbij. Met haar elegante kleding, haar onberispelijke manieren en haar altijd lieve en vriendelijke karakter, krijgt het muizinnetje al snel de bijnaam “de kleine prinses”. Maar lukt het haar om zo lief en vriendelijk te blijven als haar mooie leventje plotseling verandert in een tranendal?
Een klassieker uit de literatuur in een vrije bewerking van Geronimo Stilton.

Boeken! Daar kon ze er nooit genoeg van hebben. Ze was dol op lezen.

Klassiekers
“Klassiekers vind je ook in het fonds van Geronimo Stilton! Toen Geronimo nog klein was, bracht hij uren door met het lezen van klassiekers. Stuk voor stuk prachtige verhalen, die klassiekers genoemd worden omdat het meesterwerken zijn uit de literatuur en nog steeds door heel veel lezers gelezen worden. Geronimo heeft een aantal van zijn favoriete klassiekers bewerkt en naverteld, in zijn eigen stijl natuurlijk!”

Sara’s grootste rijkdom was niet haar vele speelgoed, en ook niet haar dure kleren of haar mooie pop. Het was haar fantasie.

Mijn mening
De Klassiekers zijn echt mijn lievelingsboeken van Geronimo Stilton! Ik leer zo nieuwe klassieke verhalen kennen, op een laagdrempelige manier, en ik herlees verhalen die ik al ken uit de originele boeken. En het is gewoon zo leuk gedaan, zo kleurrijk, zo vrolijk, zo speels. Fijn dat kinderen op deze manier ook kennis kunnen maken met klassiekers!

De kleine prinses vertelt het verhaal van de rijke, maar absoluut niet verwaande, Sara Crewe. Ze heeft jaren in India gewoond met haar vader, maar nu is het tijd om naar een kostschool te gaan in Londen. Een hele nieuwe wereld voor Sara, ver van haar geliefde vader, maar ze weet er het beste van te maken. Sara is altijd aardig, vrolijk en positief en bij iedereen geliefd. Als het noodlot toeslaat en Sara ineens geen geld meer heeft, moet ze als hulpje gaan werken op de kostschool. Toch weet Sara ook hier met haar rijke fantasie een positieve draai aan te geven. Én ze wordt geholpen door een mysterieuze weldoener…

Ik kende dit verhaal van de film met Shirley Temple, alleen daarin loopt het gedeelte in het verhaal over Sara’s vader iets anders (ik weet dus niet wat het échte verhaal is). Verder kwam het wel redelijk overeen met mijn herinnering. Sowieso is deze versie een unieke, zo met muizen in de hoofdrol en met de leuke Geronimo Stilton draai eraan in de vorm van woordgrapjes en het speelse en kleurrijke uiterlijk. Ik heb echt zitten genieten van het boek en was zelfs een beetje ontroerd. Het is gewoon zó’n lief verhaal! Met zó’n fijne hoofdpersoon. Bedankt voor deze speciale versie Geronimo!

De kleine prinses – Frances Hodgson Burnett, bewerkt door Geronimo Stilton
ISBN 978-90-859-2386-2 – Uitgever: De Wakkere Muis – 224 pagina’s – Verschenen: maart 2017 – Vertaald door: Dorette Zwaans – Klassiekers-reeks – Leeftijd: 9+

[bol_product_links block_id=”bol_592a7f1b32764_selected-products” products=”9200000073039372″ name=”kleine prinses” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “De kleine prinses – Geronimo Stilton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.