Met Geronimo Stilton naar de Oertijd!


Ik ontving van De Wakkere Muis twee Geronimo Stilton boeken over de Oertijd. In het eerste boek reist Geronimo terug in de tijd:

‘Het lijkt wel een speerpunt…’
Benjamin mijmerde: ‘Wie weet waar die vandaan komt…’


Wat moet ik met een mammoet?
“Heb jij zin om op vakantie te gaan naar de prehistorie?
Spring dan samen met Duifje en Geronimo in de mega-muizenissige tijdcamper van professor Wanrok! In een pootomdraai ben je op de plaats en tijd van bestemming. Maar let op: er waren toen nog geen luxe hotels om in te slapen. Je zult de nacht dus moeten doorbrengen in een koude grot en uitkijken dat je niet wordt gewekt door een mammoet of een sabeltandtijger!”

Geronimo Stilton – Rode reeks – deel 4 (ISBN 9789085923701)

Prehistorie, we komen eraan!

In het tweede boek is zijn voorouder Geronimo Stilstone aan het woord:

Het was de koudste dag allertijden (ik bedoel, alleroertijden)! Maar er was nog iets bijzonders: morgen was het Feest van de Grote Donder!

Het Feest van de Grote Donder
“Ieder jaar vieren de oerknagers het Feest van de Grote Donder om de ontdekking van het vuur te herdenken. Iedereen geeft elkaar dan cadeautjes, maar Geronimo is nog druk op zoek naar het perfecte cadeau voor zijn neefje Benjamin.
Terwijl hij alles op alles zet om nog op tijd iets te vinden, komt hij zijn grootste vijanden tegen: de sabeltandtijgers. Geronimo bereidt zich er al op voor om uit te sterven, maar wat blijkt? Voor de Grote Donder zetten zelfs de tijgers hun beste pootje voor!”

Geronimo Stilton – Oerknagers – deel 10 (ISBN 9789085923695)

Het gaat niet om WAT je viert, maar om met WIE je het viert.
Zowaar ik Geronimo Stilstone heet!

Mijn mening
In Wat moet ik met een mammoet? reizen Geronimo, Duifje, Benjamin en Keetje terug naar de Oertijd om erachter te komen waar de speerpunt vandaan komt die ze vonden in de Oude Druipsteengrot. Stanley de tijdreiscamper brengt ze terug in de tijd. Daar vinden ze een mammoetjong en ontmoeten ze prehistorische knagers. Wat volgt is een spannend avontuur als ze het mammoetjong terug moeten brengen naar zijn kudde.

Vooral Stanley de camper is Γ©rg grappig in dit verhaal! Hij spreekt Geronimo’s naam op veel verschillende manieren uit, maar nooit op de goede. De leukste variatie vond ik “Geranium”, haha!
Tussen de avonturen van Geronimo en zijn medereizigers door lees je steeds grappige stukjes van Stanley en achterin het boek staan heel veel weetjes en ditjes en datjes over de Prehistorie. Niet alleen een grappig boek dus, maar ook nog erg leerzaam!

In Het Feest van de Grote Donder gaan we terug in de tijd, naar de voorouder van Geronimo, Geronimo Stilstone, die in Rotsfort woont. Het Feest van de Grote Donder (voorloper van Kerstmis) is bijna en Geronimo is nog op zoek naar een cadeau voor Benjamin. Hij bekijkt en probeert van alles, maar het juiste cadeau vindt hij niet. Tot hij een mandarijnendief opspeurt… Maar de sabeltandtijgers gooien roet in het eten!

Grappig hoe in dit verhaal alles van nu vertaald is naar het verleden. Geronimo Stilstone in plaats van Stilton, Rotsfort in plaats van Rockford, Geronimo maakt een ritje op een Rijsteen, eenΒ prehistorische step, en vliegt met een Blijf-Hoog, een soort paraglider.
Spannend is het verhaal ook, want Geronimo moet het cadeautje van Benjamin zien terug te halen bij de sabeltandtijgers, maar wordt gevangengenomen…
Een grappig en spannend prehistorisch avontuur, met achterin heel veel creatieve ideeΓ«n voor je eigen Feest van de Grote Donder!

[bol_product_links block_id=”bol_58a17ebb1b397_selected-products” products=”9200000060487005,9200000060486950″ name=”Oertijd” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.