De Nationale Voorleesdagen: Prentenboek TopTien 5


De Nationale Voorleesdagen 2017
Dit jaar zijn De Nationale Voorleesdagen van 25 januari t/m 4 februari. In deze periode wordt er in de kinderopvang, op scholen, in bibliotheken en in boekhandels extra aandacht besteed aan prentenboeken en voorlezen. Ieder jaar wordt er een Prentenboek van het Jaar gekozen (dit jaar De kleine walvis) en een Prentenboek TopTien samengesteld. Ik ga proberen deze periode zoveel mogelijk van die prentenboeken te bespreken voor jullie! Vandaag boek 5 (Uitgeverij De Eenhoorn):


Berre is bijna jarig – Annemie Berebrouckx
“Berre is morgen jarig!
Fleur wil hem verrassen met een feest.
Ze heeft veel werk.
Ze moet uitnodigingen maken,
taart bestellen bij de bakker,
het huis versieren …
En natuurlijk wil Fleur een cadeau voor Berre kopen.
Maar Fleur heeft het zo druk,
dat ze net dat uit het oog verliest …”

‘Gelukkige verjaardag!’ roept Fleur vrolijk als ze de slaapkamer binnenkomt.

Mijn mening
In dit feestelijke prentenboek bereidt Fleur de verjaardag van haar beste vriend Berre voor. Ze denkt écht aan alles en is er maar druk mee. Ze vergeet alleen in alle drukte een cadeau voor Berre te kopen…
Het is een heel lief verhaal waarin vriendschap en allerlei aspecten van feestvieren aan bod komen, mét tips achterin over wat je allemaal cadeau kunt geven. Samen met de vrolijke en kleurrijke illustraties is het echt een feestje om voor te lezen!

[bol_product_links block_id=”bol_588ce2533fcb3_selected-products” products=”9200000047716148″ name=”Berre” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.