Alberts boom – Jenni Desmond

Alberts boom

Terwijl de sneeuw smolt en het water langs de heuvels naar
beneden sijpelde, rende Albert naar zijn lievelingsplek…
… Zijn boom.

Korte inhoud
“Alberts lievelingsboom huilt
verschrikkelijk.
Hij houdt maar niet op.
Wat is er aan de hand?
Hoe kan Albert zijn vriend
opvrolijken?”

Maar wat was dat?
Alberts boom huilde.
‘Huu!’ jammerde hij.
‘Wat is er aan de hand?’ vroeg Albert.

Auteur & illustrator
“Jenni Desmond studeerde Engels en kunstgeschiedenis, en behaalde vervolgens haar master in kinderboekillustratie aan de Cambridge School of Art. Met haar debuut Red Cat, Blue Cat won ze in 2013 de Cambridgeshire Picture Book Award. Ze illustreert inmiddels voor uitgevers in Engeland en Duitsland tot in Korea en Japan. Een van haar opdrachtgevers is de Londense National Portrait Gallery. Zoevende Zebra was haar debuut bij Lemniscaat.”

Mijn mening
Ik viel weer eens voor een cover. Want wat een lieve coverafbeelding heeft dit prentenboek! Een boek over een bruine beer en zijn lievelingsboom, dat moet wel schattig zijn…

En dat klopt! Het verhaal is onwijs lief en leuk; Albert gaat na zijn winterslaap naar zijn lievelingsboom toe, zijn rustige plekje. Maar de boom lijkt wel heel erg verdrietig! Albert weet niet hoe hij hem moet troosten en vraagt hulp aan de dieren in het bos, die geven tips, maar niets helpt. Tot Albert hem een dikke knuffel geeft en de boom ergens bang voor blijkt te zijn…

Een verhaal over een beer en zijn boom en nieuwe vriendschappen plus de onwijs lieve en grappige illustraties maken Alberts boom tot een vertederend prentenboek mét een mooie boodschap: je hoeft niet altijd bang te zijn voor het onbekende!

Alberts boom
ISBN 9789047707622 – Uitgever: Lemniscaat – 32 pagina’s – Verschenen: juni 2016 – Originele titel: Albert’s tree – Vertaald door: Jesse Goossens

One thought on “Alberts boom – Jenni Desmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.