In een donker donker bos – Ruth Ware

In een donker donker bos

Maar het doet wel pijn. Alles doet pijn.
Wat is er gebeurd?
Wat heb ik gedaan?

Korte inhoud
De meeste vrijgezellenfeesten zijn wild
Dat van Clare is dodelijk…
Welkom in een donker, donker bos

Nora wordt, out of the blue, uitgenodigd voor het vrijgezellenfeest van Clare, die ze al tien jaar niet heeft gezien. Is dit een kans om geesten uit het verleden voorgoed te begraven? Ze besluit te gaan, maar wat hooguit een ongemakkelijk feestje zou moeten zijn, eindigt in moord.
Nora komt bij in het ziekenhuis, maar ze weet niet meer wat er is gebeurd – of wat ze heeft gedaan…”

En dan weet ik het weer.
De blauwe plek komt van de terugslag van het geweer. Nog niet zo lang geleden heb ik een geweer afgevuurd.

Auteur
“Ruth Ware is publiciste bij een grote uitgeverij in Londen. In een donker, donker bos is haar thrillerdebuut. Het boek is een wereldwijd succes en staat al maanden op de New York Times en UK-bestsellerlijst. Ware schrijft momenteel aan haar tweede boek.”

Mijn mening
De duistere cover en titel van dit boek zijn veelbelovend, maar maakt het verhaal de verwachtingen waar?

In een donker donker bos is een verhaal over verloren vriendschappen, geheimen uit het verleden en de betrouwbaarheid van herinneringen.
Nora besluit naar het vrijgezellenfeest van haar vroegere vriendin Clare te gaan, ook al hebben ze elkaar al tien jaar niet gesproken, sinds Nora vertrok en alles achter zich liet. Eenmaal op de locatie, een glazen huis in het midden van een donker bos, blijkt het groepje vrienden te bestaan uit heel uiteenlopende persoonlijkheden. Het weekend verloopt verre van soepel, er zijn vele onderhuidse spanningen, en het eindigt dramatisch als er een dode valt…

Nora komt flink beschadigd bij in het ziekenhuis en weet niets meer van wat er dat weekend gebeurd is. Stukje bij beetje komen de herinneringen terug, waar jij als lezer getuige van bent. Langzaam kom je erachter hoe het weekend verlopen is. Alleen dat laatste dramatische stuk, dat wil maar niet terugkomen in Nora’s herinnering. Waarom? Uit schuldgevoel? Als lezer weet je ook niet of je haar herinneringen wel kunt vertrouwen, want ze heeft hersenletsel én is het als thrillerschrijfster gewend om verhalen te verzinnen.

Ik kon niet anders dan dit boek in één ruk uitlezen, compleet gebiologeerd heb ik zitten lezen, zonder oog voor mijn omgeving (eten? wacht maar even! 😉 ). Het verhaal leest heerlijk vlot weg, is spannend van begin tot eind en het bracht mij ook steeds in verwarring. Wat is er gebeurd??? En waarom? En wat heeft het verleden van Nora ermee te maken? En de locatie waar het zich afspeelt, die glazen kooi midden in het bos, pffff, supereng!

In een donker donker bos is een fantastische en meeslepende psychologische thriller, een supersterk debuut. Ik zeg: kom maar op met dat tweede boek Ruth Ware!

In een donker donker bos
ISBN 9789024570768 – Uitgever: L.S. Amsterdam – 320 pagina’s – Verschenen: april 2016 – Originele titel: In a dark, dark wood – Vertaald door: Hanneke van Soest
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

0 thoughts on “In een donker donker bos – Ruth Ware

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.