De kracht van stille mensen – Sophia Dembling

De kracht van stille mensen

Het is tijd dat we onze aard omarmen en voor onszelf opkomen.
In stilte.

Achterflap
“Introverte mensen zijn niet verlegen:
ze genieten van stilte.

Introverte mensen zijn niet asociaal:
ze laden op door tijd alleen door te brengen.

Introverte mensen zijn niet onvriendelijk:
ze prefereren een-op-eengesprekken in plaats van groepsgesprekken.

Het is tijd voor een stille revolutie. Sophia Dembling, zelf introvert én gelukkig, laat zien dat introvert zijn niet ‘fout’ is of dat er iets mist, zoals de maatschappij of extraverte mensen ons soms doen geloven. Door persoonlijke inzichten en psychologische onderzoeken te combineren, moedigt De kracht van stille mensen introverten met humor en scherpte aan om hun stille wereld te omarmen en de voordelen ervan in te zien en te benutten. “

Wees gerust: je bent niet geestelijk gestoord. Je bent niet gevaarlijk. Of raar. Of op wat voor manier dan ook niet goed genoeg. Je bent soms gewoon graag alleen. Zo ben je nu eenmaal geboren.

introvert
Auteur
“Sophia Dembling schrijft blogs voor Psychology Today (onder de noemer ‘The Introvert’s Corner’) en PsychCentral.com. Ze schrijft daarnaast artikelen en (reis)reportages voor verschillende tijdschriften, onder meer voor The Wall Street Journal. Ze woont in Dallas, Texas.”

introvert2
Mijn mening

Niets aan de hand, niets aan de hand, niets aan de hand, we voelen ons prima, we voelen ons een beetje prima, we worden moe, we worden erg moe en boem, we zijn bitchy.
Voor introverte mensen is niets belangrijker dan je energieniveau in de gaten houden.

Ik kan wel blijven quoten uit dit geweldige boek! Maar je moet het zelf maar gewoon lezen 😉
Al vanaf de intro was er een en al (h)erkenning. Ik begin mezelf de laatste jaren steeds beter te leren kennen en had al de conclusie getrokken dat ik introvert ben en daarnaast ook hoogsensitief (komt in het boek ook aan bod dat dat veel overeenkomsten heeft). Dat geeft rust kan ik je zeggen, steeds meer het gevoel krijgen “ik ben zoals ik ben en het is goed zo, ik ben niet raar!”. Dit boek bevestigde dat gevoel.
Sophia Dembling deelt op een heel toegankelijke manier en met veel humor haar eigen ervaringen. Allerlei aspecten komen aan bod; psychologische onderzoeken (vaak teveel op extraversie gericht), werk, relaties, kinderen…
De kracht van stille mensen biedt herkenning voor de introverte mens en leert je dat je goed bent zoals je bent. En voor de extraverte mens denk ik dat het goed is om dit boek te lezen om te leren hoe wij introverten in elkaar steken.
Sophia heeft met dit boek een mooie boodschap overgebracht: De introverte mens wordt overspoeld door de schreeuwerige, extraverte, cultuur. Het is tijd dat we ons laten horen… In stilte.

Introvert plezier is rustig, beschouwend en wordt vaak in stilte beleefd.

introverts
De kracht van stille mensen
ISBN 9789400506220 – Uitgever: Lev. – 192 pagina’s – Verschenen: juli 2015 – Originele titel: The introvert’s way – Vertaald door: Fabe Bosboom
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

0 thoughts on “De kracht van stille mensen – Sophia Dembling

  1. Ik had precies hetzelfde gevoel als jij beschrijft bij Quiet (Stil) van Susan Cain, misschien ken je dat boek ook wel? Ben in ieder geval erg benieuwd naar dit boek, hij gaat gelijk op mijn verlanglijstje.

  2. Die TED talk van Susan Cain is inderdaad ook zeker de moeite waard, Yolande. Volgens mij was dat ook naar aanleiding van het boek (of net andersom, nav de ted-talk kwam het boek)

  3. Klinkt zeker als een bijzonder boek! Ik ben zelf ook erg introvert, al kan ik van tijd tot tijd ook heel sociaal zijn. Maar ik zou er geen boek over hoeven lezen geloof ik haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.