Langs de afgrond – Carla Norton

Langs de afgrond
Samenvatting
“Ze is niet langer ‘Schuwe Gina’, het verwilderde meisje dat op de media-aandacht reageerde door camera’s kapot te slaan. Ze vindt zichzelf tegenwoordig vlot, niet schichtig. Serieus, niet stuurs. Ze is veranderd in een beheerste jonge vrouw die een prettig, gestructureerd leven leidt. Ze heeft zelfs een baan.”

De 22-jarige Reeve LeClaire werd tien jaar geleden ontvoerd en werd vier jaar lang gemarteld en verkracht door haar ontvoerder. Ze is alweer een tijdje vrij, maar loopt nog altijd bij een psychiater en het “normale” leven is nog elke dag een worsteling voor haar.
Haar psychiater vraagt Reeve op een dag om te gaan praten met Tilly, een meisje dat net gered is uit de klauwen van het monster dat haar gevangen hield. Reeve twijfelt in eerste instantie, want kan ze dat wel aan? Het zal veel herinneringen terugbrengen aan haar gruwelijke verleden. Maar ze besluit toch dat ze het meisje wil helpen.
Dan vertelt Tilly Reeve in vertrouwen dat haar ontvoerder, die opgepakt is, niet alleen opereerde. Reeve moet zweren het aan niemand te vertellen, want “Meneer Monster”, het brein achter Tilly’s ontvoering en waarschijnlijk die van nog twee andere meisjes, heeft gedreigd haar familie te grazen te nemen. En hij ziet en hoort alles… Reeve, die op eigen houtje op onderzoek uit gaat, beseft niet dat ook zij in de gaten gehouden wordt…

“Als het meisje eenmaal gevangenzat, was het de saaie, dagelijkse taak van haar bewaker om haar eten te geven en de boel schoon te houden. Duke had geen trek in alledaagse vieze klusjes. Nee, hij vond het veel opwindender om het meisje aan zich te onderwerpen, en ook haar bewaker.”

Auteur
“Carla Norton schreef eerder non-fictieboeken over ontvoeringszaken die bestsellers werden en zelfs door de FBI op hun leeslijst werden gezet. Haar kennis en ervaring gebruikte ze voor haar thrillerdebuut Langs de afgrond.

Mijn mening
Langs de afgrond is een huiveringwekkend verhaal dat me van begin tot eind in spanning hield. Ik heb het boek bijna in één ruk uitgelezen, ik kon het gewoon niet wegleggen. Door de korte hoofdstukken race je door het verhaal heen. Het perspectief wisselt tussen o.a. Reeve en Duke, de ontvoerder, waardoor je meerdere kanten van het verhaal leert kennen.
Ik heb bewondering voor de moedige Reeve, een intrigerende dame, zo ontzettend beschadigd – zowel fysiek als geestelijk – en dan de kracht vinden om de confrontatie met haar verleden aan te gaan door een meisje te gaan helpen die in een soortgelijke gruwelijke situatie gezeten heeft. Om vervolgens tot de ontdekking te komen dat de nachtmerrie nog lang niet voorbij is en zij er nu bij betrokken is… En ik voelde gewoon echt walging bij de hoofdstukken vanuit het perspectief van Duke, het monster, het brein achter de ontvoeringen van de meisjes. Wat een misselijkmakende, zieke kerel.
Dus: heb je zin in een angstaanjagend realistische psychologische thriller? Dan is Langs de afgrond zeker een aanrader!

Langs de afgrond
ISBN 9789032513887 – Uitgever: De Fontein – 320 pagina’s – Verschenen: november 2014 – Originele titel: The edge of normal – Vertaald door: Corrie van den Berg
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

3 thoughts on “Langs de afgrond – Carla Norton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.