Kolletje leert zwemmen – Pieter Feller

Kolletje leert zwemmen
ISBN 9789048818310
Uitgever: Moon
72 pagina’s
Verschenen: september 2013
Illustraties: Natascha Stenvert

“Kolletje is een vrolijk en eigenwijs meisje. Voor haar vierde verjaardag krijgt ze toversokken. Telkens als ze ‘Katharina Orselia Laetitia’ zegt, gebeuren er wonderlijke dingen.

Kolletje en Dirk leren zwemmen. Samen met vier andere kinderen krijgen ze les van de aardige juf José. Ze leren van haar ‘kikker-vliegtuig-potlood’ en ‘Jan Huigen in de ton’. Wanneer Dirk een keer zijn zwembroek is vergeten, moet hij een oude van het zwembad lenen. Maar die heeft vieze, bruine poepstrepen. Gelukkig heeft Kolletje altijd haar toversokken bij zich!

Pieter Feller (1952) woont met zijn vrouw in Drachten. Hij is fulltime schrijver. Samen met Natascha Stenvert maakt hij de succesvolle serie over het meisje Kolletje.

Natascha Stenvert (1971) woont met haar man en drie dochters in Zeijen. Ze studeerde aan de kunstacademie in Groningen. Natascha illustreert zowel kinderboeken als boeken voor volwassenen.”

“Ze klimt haar bed uit en trekt haar toversokken aan. O, wat kriebelen ze toch altijd fijn als ze die aantrekt. Dan gaat ze op de rand van haar bed zitten, knijpt haar ogen stijf dicht en denkt aan zichzelf en Dirk op zwemles en zegt: ‘Katharina Orselia Laetitia’.”

Kolletje en haar beste vriendje Dirk mogen op zwemles en dat is natuurlijk heel cool. Ze hebben het erg naar hun zin samen met de andere kindjes en de lieve juf José. Op een speelse manier leren ze wennen aan het water en natuurlijk drijven, duiken en zwemmen. Als er af en toe iets niet helemaal goed gaat, bijvoorbeeld als Dirk zijn zwembroek vergeten is en hij er eentje met vieze poepstrepen aan moet uit de gevonden voorwerpen bak, trekt Kolletje haar toversokken aan, zegt: “Katharina Orselia Laetitia” en dan vindt Dirk gelukkig toch zijn eigen zwembroek in zijn tas. En zo maken Dirk, Kolletje en haar toversokken nog meer leuke en wonderbaarlijke dingen mee.

Dit is het eerste boekje dat ik gelezen heb over Kolletje, maar het is al het tiende boek met Kolletje avonturen van auteur Pieter Feller en illustratrice Natascha Stenvert.
Kolletje heeft voor haar vierde verjaardag van haar lievelingstante Laetitia toversokken gekregen. Sokken die gaan stinken als iemand anders ze zonder Kolletjes toestemming aantrekt, die een aangename kriebel geven elke keer dat Kolletje ze aandoet en die ervoor zorgen dat er wonderbaarlijke dingen gebeuren.

Kolletje leert zwemmen is een leuk boekje om voor te lezen, geschreven in begrijpelijke taal, goed in stukjes op te splitsen door de korte hoofdstukken en leerzaam ook omdat je op speelse wijze meteen meekrijgt hoe het eraan toe gaat als je op zwemles gaat. De vele leuke illustraties van Kolletje, Dirk en al hun vriendjes maken het een heel vrolijk en gezellig geheel. Ik kan me heel goed voorstellen dat kinderen gek zijn op Kolletje en uitzien naar haar nieuwe avonturen. Mijn hart heeft ze in ieder geval gestolen.

Follow my blog with Bloglovin

2 thoughts on “Kolletje leert zwemmen – Pieter Feller

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.