Fabulant 3: De strijd om het Stelsel – Marloes Kemming

Meer magie dan ze ooit voor mogelijk had gehouden, kolkt door de deur. Het is als een vloedgolf die alles meesleurt wat er op haar pad komt.

KORTE INHOUD 
“De duistere koningin Resa heeft de poort naar het oosten van het Stelsel geopend en heeft haar magie terug. Ze is zelfs machtiger dan ooit! Het lot van het Stelsel ligt nu in handen van het verzet.
In een race tegen de klok reizen Isa en haar vrienden dwars door wonderlijke magische werelden om een zwakke plek van Resa te zoeken. Zullen ze iets vinden waarmee ze de duistere koningin kunnen verslaan, voor eens en altijd?”

Monsi hoopt dat ze hier meer over Resa te weten kunnen komen. Hij hoopt dat ze een zwakke plek kunnen vinden: iets waar Resa bang voor is, iemand van wie ze houdt, iets wat ze niet kan. Iéts, wat dan ook, wat ze tegen haar kunnen gebruiken.

‘Charly, de leider van het verzet, heeft boodschappers gestuurd naar alle werelden in het Stelsel en naar de tovenaars. Iedereen wordt opgeroepen om te vechten. Het is nu of nooit.’ 

MIJN MENING 
Dit is zo’n fijne avontuurlijke, magische serie, ik genoot enorm van de eerste twee delen en verheugde me heel erg op dit slotdeel van de trilogie!
En wat een prachtcover! Alle belangrijke verhaalelementen blijken er weer samen te komen.

De verbannen duistere koningin Resa heeft het Stelsel weer weten binnen te komen en kan niet wachten tot ze met de hulp van al haar trouwe dienaren de macht kan grijpen over alle magische werelden in het Stelsel.
Isa (12), oom Arnold, Monsi (de lapjeskatman) en Joren de Droomwandelaar zullen er alles aan moeten doen om íéts te vinden om deze super machtige tovenares te kunnen verslaan en het Stelsel en ál zijn bewoners te redden van de ondergang. Terwijl zij twee aan twee een spannende zoektocht ondernemen, is hun vriend Nobel (panter en gedaanteverwisselaar) hard bezig met het verzet om zich klaar te maken voor een strijd die ze onmogelijk lijken te kunnen winnen. Alle hoop is op de moedige Isa gericht, zij lijkt opnieuw de sleutel tot de redding van het magische universum…

Het was alweer eventjes geleden dat ik deel 1 & 2 las van de Fabulant-trilogie, dus ik hoopte wel dat het gauw weer allemaal bij me terug zou komen tijdens het lezen. Het verhaal gaat verder waar we eind deel 2 gebleven waren, dus je belandt lekker meteen middenin het avontuur! En ja, gelukkig kwam veel al gauw weer bij me terug, ook omdat er een beetje teruggekeken wordt.
Ik zat vanaf het begin lekker in het verhaal en werd meteen ouderwets meegezogen de spannende gebeurtenissen in! Het verhaal is ontzettend meeslepend en heeft de hele tijd een lekkere spanning zo met die zoektocht in een race tegen de klok. Zullen ze iets vinden om Resa te verslaan? Ze lijkt zo onverslaanbaar… Ik leefde heel erg mee met de fijne personages. Moedige, vindingrijke Isa die samen op pad is met lapjeskatman Monsi, die niet heel magisch is maar toch wel wat bijzondere vaardigheden beheerst die ze kunnen gebruiken op hun zoektocht. En oom Arnold die zijn nichtje wil beschermen maar haar ook los moet laten omdat hij ook nodig is in het speuren naar zwakheden van Resa, hij doet dat samen met Joren de Droomwandelaar die anderen kan bereiken in hun dromen en zo contact kan houden/op de hoogte kan blijven van wat er gaande is. En dan heb je ook weer die fantastische Man met de Deur die helemaal niet van bezoekers houdt, maar heel vaak nodig is om zo min mogelijk tijd te verspillen en de vrienden vaak een snelle doorgang moet bieden. Zucht…
Voor ik het wist was ik alweer een flink stuk opgeschoten in het boek! Door, door, door met lezen! Ik kon niet wachten tot ik te weten zou komen wat de vrienden tégen Resa zouden vinden, of dat op tijd zou zijn en of ze daadwerkelijk het Stelsel ermee konden redden… Het is een super spannende eindstrijd! En weer een heerlijk fantasierijk verhaal, een fantastische magische wereld en fijne personages! Balen dat ik daar allemaal afscheid van moet nemen nu… Ik heb echt onwijs genoten van deze serie! Benieuwd waar we nu naar uit mogen kijken, Marloes!

Resa krijst triomfantelijk. ‘Dood iedereen die jullie probeert tegen te houden. Leve het Stelsel! Leve de koningin!’
‘Leve de koningin,’ echoën honderden stemmen.
Resa knikt tevreden. Nog even en het Stelsel is van haar.

De strijd om het Stelsel
ISBN 9789048870936 – Uitgeverij Moon – 240 pagina’s – Verschenen: september 2024 – Deel 3 van de Fabulant-trilogie – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.