Het hotel – Lucy Foley

Wie heeft me dat artikel gestuurd? Waarom? En belangrijker nog, het belangrijkst van alles zelfs: wat weet die persoon?

KORTE INHOUD 
“Welkom bij het openingsweekend van het Manor Hotel.

De gasten verzamelen zich voor de opening van het luxe­resort, de nieuwe parel aan de kust van Dorset. De champagne vloeit rijkelijk, het g­ezelschap bruist, de zon gaat onder tijdens een onver­getelijke zomerzonnewende. Maar onder de dekmantel van een feest roert zich iets duisters. Het hotel is gebouwd op geheimen van een ­eeuwenoud bos.

Oude vrienden en vijanden kruipen uit de schaduw. En de gasten zullen al snel ontdekken welke andere dodelijke geheimen er ’s nachts aan het licht komen…”

Daar is het. Een met balpen getekend plattegrondje. Het huis, de kliffen, het bos.
De x markeert de plek.
Tijd om het verleden krijsend het daglicht in te trekken.

MIJN MENING 
Ik hou enorm van de ‘whodunnits’ van Lucy Foley waarin echt iedereen een reden heeft om ‘de moord’ te plegen, iedereen geheimen heeft… Stuk voor stuk verslonden! Heel blij dus dat er weer een nieuw boek uitkwam!

Het Manor Hotel in Dorset wordt groots geopend door eigenares Francesca Meadows. Het is een super de luxe hotel met spa en zwembad en naast hotelkamers ook nog boshuisjes en binnenkort boomhutten. Er zijn een hoop rijke gasten uitgenodigd voor dit openingsfeest tijdens de zonnewende. Maar niet iedereen blijkt te zijn wie ze zeggen en meerdere personen hebben zo hun redenen om anderen te haten. Welke dodelijke geheimen uit het verleden zullen er boven tafel komen tijdens die ‘magische’ nacht?
Daarnaast zijn de bewoners in de omgeving niet zo blij met het in bezit nemen van hún bos vol eeuwenoude geheimen. Als de volksverhalen kloppen zullen ‘De Vogels’ het recht wel doen zegevieren in en om het bos…

Wat een onwijs gaaf boek om te zien zo met dat haast lichtgevende groen! Zéér aansprekend! Ik ben deze thriller heel toepasselijk beginnen te lezen in een hotel! Wel íets minder luxe dan het resort in het boek.
Je krijgt het steeds spannender wordende verhaal mee vanuit Bella, een gast met een verborgen agenda en een voorgeschiedenis, Eddie, een medewerker van het hotel die zijn ouders om verschillende redenen niet verteld heeft dat hij daar een baantje heeft gevonden, Francesca, de über-spirituele (en zogenaamd heel vredelievende) en heel arrogante eigenares van The Manor (wat vroeger het landhuis was van haar rijke familie), Owen, haar man en de architect van het hotel, ook niet helemaal eerlijk, Inspecteur Walker, die ‘na de zonnewende’ hard nodig is bij het hotel, en het Zomerdagboek van 15 jaar geleden, waarin toegewerkt wordt naar het noodlottige einde van een zomervriendschap… En naast alle geheimen, leugens en voorgeschiedenis heb je nog te maken met het eeuwenoude mysterie rondom het duistere bos met ‘De Vogels’… Ook deze zwart gevederde figuren worden gespot…
Het verhaal is echt heerlijk spannend, onwijs meeslepend en ontzettend onheilspellend! Eenmaal begonnen met lezen was er geen stoppen meer aan…
Je weet als lezer al gauw dat er iets vreselijks gebeurd is ‘na de zonnewende’, maar werkt daar in het heden nog naartoe met alle gebeurtenissen en personen op het openingsfeest. Wat gaat er tot deze gebeurtenis leiden? Wie gaan er een rol in spelen?? Wie overleeft deze grand opening en wie niet???
Echt een heerlijk pakkend verhaal, van begin tot eind! Ik vlóóg er doorheen en heb óntzettend zitten genieten van het beklemmende sfeertje. Weer een échte Lucy Foley! Ik hou er zo van!!  #moreplease

Waar het lichaam had gelegen, lag een briefje, geschreven met een heel eng, kartelig handschrift. Er stond op: DE VOGELS KIJKEN TOE.

Het hotel 
ISBN 9789049204433 – Uitgeverij Boekerij – 368 pagina’s – Verschenen: juli 2024 – Vertaald door: Ans van der Graaff

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.