Remy leest: De menselijke trekjes van dieren – Anna Claybourne & Stef Murphy

Hoewel de meesten van ons wel weten dat mensen en dieren dicht bij elkaar staan, beseffen we niet altijd hoeveel we op elkaar lijken.

Korte inhoud
“Wij denken dat we zo bijzonder zijn, omdat we communiceren, anderen om de tuin weten te leiden, problemen kunnen oplossen en gereedschap maken en gebruiken. Maar daar zijn we niet uniek in. Er zijn talloze dieren die menselijke trekjes vertonen! Neem nou de grijze eekhoorn, die als hij weet dat hij in de gaten wordt gehouden doet alsof hij zijn nootje begraaft, maar het stiekem meeneemt en ergensanders verstopt. Of de wielwebspin die midden in zijn web van dode insecten en bladeren een nepspin bouwt om roofdieren af te schrikken. En wat dacht je van de bonobo Kanzi, die via plaatjes kon communiceren met zijn verzorgers en vroeg om marshmallows en lucifers, en een vuurtje bouwde waarboven hij lekker marshmallows ging roosteren? De menselijke trekjes van dieren is een feest. Ontdek hoe dieren net als wij denken en voelen, plezier maken, samenwerken, dansen, spelen en nog veel meer…”

Sommige dieren zijn verrassend slim en kunnen ontzettend goed puzzels oplossen, boodschappen versturen of dingen ontdekken.

Remy (9) leest
Dit is zo’n boek dat meteen na binnenkomst werd ingepikt door Remy! Hij vindt weetjes-boeken zo leuk.

Waar gaat het boek over? 
Over dieren, en je leert wat dieren net zoals mensen doen.

Wat vind je ervan? 
Leuk! Ik heb dingen geleerd die ik eerst niet wist en dat vind ik heel leuk!

Wat vind je van de illustraties?  
Heel erg leuk, omdat ze heel kleurijk zijn en grappig.

Wat is het grappigste wat je geleerd hebt? 
Dat er ooit en chimpansee en een tijgertje vrienden waren.

Wat wist je écht nog niet en wil je hier delen? 
Dat heel veel dieren dezelfde soort gewoontes hebben als mensen.

Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)

Een dier dat verdriet lijkt te voelen, is de olifant. (…) Als een olifant sterft, gaan de andere om hem heen staan, aaien hem met hun slurf en blijven urenlang bij hem.

De menselijke trekjes van dieren
ISBN 9789047712725 – Uitgeverij Lemniscaat – 48 pagina’s – Verschenen: november 2020 – Vertaald door: Jesse Goossens – Illustraties: Stef Murphy – Leeftijd: 7+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.