Fake trip – Margje Woodrow

Zodra ik de chat wis, trekt er een knagend gevoel door mijn buik. Waar ben ik mee bezig? Wil ik dit echt? Stel dat het verkeerd gaat?

Korte inhoud
“Een vierdaagse schooltrip naar Barcelona. Iedereen hoopt te chillen op het strand en wil stiekem het nachtleven verkennen. Helaas staan er verplichte excursies op het programma.
Dan gebeurt er een afschuwelijk ongeluk in de Sagrada Familia. Gruwelijke details worden verspreid via social media. In een duizelingwekkend tempo komen geheimen bloot te liggen. Maar wat is echt en wat is fake news?
Kunnen Demi en Billy deze ramp stoppen? Of volgen er meer slachtoffers?”

Wat heb ik gedaan?
Wat hebben wé gedaan?
Ik kan het bijna niet geloven.

Mijn mening
Altijd blij met weer een nieuwe “Politie niet betreden”-jeugdthriller van Uitgeverij De Fontein! De vorige thrillers van Margje Woodrow vond ik heerlijk spannend en meeslepend, deze ook weer?

Demi en Billy (stiekem een oogje op elkaar) hebben een schooltrip naar Barcelona. Wat een leerzame en gezellige trip moet worden, verandert algauw in een nachtmerrie…
Het begint met een mentor die niet op komt dagen, er verschijnt een beangstigend filmpje in de groepsapp en er gebeurt iets vreselijks in de Sagrada Familia… En dat is niet het einde van de rampzalige gebeurtenissen.
Wat is er allemaal gaande? Wie zitten erachter en waarom?
Kunnen Demi en Billy, die in de spanning naar elkaar toe trekken, de geheimen binnen de groep ontrafelen en wat doen om het tij te keren?

Ik heb nog steeds een leesdip (grrrrrr), dus als ik momenteel in een boek begin moet het verhaal me wel écht meteen goed pakken wil het me lukken om door te lezen. Nou: dat deed Fake trip!
Van begin tot eind is deze YA/jeugdthriller onwijs spannend en meeslepend! Echt heel erg moeilijk weg te leggen door alle spannende ontwikkelingen in het verhaal, fijn!
Je leeft tijdens het lezen ontzettend mee met hoofdpersonen Demi en Billy, die ieder ook zo hun eigen geheimen en problemen hebben, en vraagt je samen met hen af wat er nou allemaal aan de hand is en waarom.
Zelf heb je wel ietsje meer info, want tussen de hoofdstukken vanuit Demi en Billy door, staan ook o.a. berichtjes van ene wolf en ene kat die van alles bekokstoven. Wie zijn het? En waarom doen ze dit? Ik had geen moment een vermoeden!
Fake trip is echt weer een geweldig goede jeugdthriller van Margje!  Ik heb genoten.

Fake trip
ISBN 9789026151149 – Uitgeverij De Fontein – 208 pagina’s – Verschenen: juni 2020 – Politie niet betreden-reeks – Leeftijd: 13+

One thought on “Fake trip – Margje Woodrow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.