Remy leest: Escapeboek: Opgesloten in het museum! – Geronimo Stilton

Gi-ga-geitenkaas! Ik zit flink in de puree en om er weer uit te komen, heb ik jouw hulp nodig! PIEP!

Korte inhoud
“Lezen en speuren!
Help Geronimo te ontsnappen!
Gebruik je knagersverstand!

Nee hè, het is niet te geloven! Het is Halloween, en tijdens die engste nacht van het hele jaar zit ik opgesloten in het Egyptisch Museum van Rokford. Muisziel alleen zit ik hier tussen de mummies, de sarcofagen en de opgegraven juwelen uit het Oude Egypte. Brrr! Maar met de plattegrond, wat tips en jouw hulp moet ik kunnen ontsnappen! Help je mij de juiste beslissingen te nemen?”

Wil jij me helpen hier weer uit te komen?
Lees de spelregels hieronder en duik samen met mij het avontuur in!

Remy (9) leest
Wat waren wij enthousiast toen we zagen dat er Geronimo Stilton Escape-boeken kwamen! Het past ook zo perfect bij een Geronimo-verhaal; hij komt altijd in de problemen en moet daar dan met behulp van anderen weer uit zien te komen, in dit geval ben jij die helper en moet jij helpen puzzelen.
(Ik vond het er nog best ingewikkeld uitzien en kreeg een beetje het heen en weer van het uitproberen!  Gelukkig deed Remy het samen met Remco!)

Waar gaat het boek over?
Geronimo Stilton die zit opgesloten in het museum na sluitingstijd en ik moet hem helpen eruit zien te komen!

Hoe werkt het zo ongeveer?
Je hebt plattegronden om je te helpen, actieschema’s waarin je dingen die je in het verhaal vindt kunt combineren om oplossingen te vinden, aan wat je kiest ligt het hoe het verhaal verdergaat en op welke bladzijde…

Vond je het leuk om te doen? 
Ja!!!! Heel leuk om te doen. Ik hou wel van dingetjes waar je wel even voor moet zitten.

Vond je het ingewikkeld?
Wel een beetje! Ik heb het met mijn vader gedaan en die vond het ook wel een beetje ingewikkeld!

Is het leuk voor 1 keer of kun je het vaker lezen/doen? 
Als je het een tijdje laat liggen kan het wel weer.

Zou je nog meer van dit soort boeken willen hebben? 
JA!!!!!!!!!!!!! 

Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)


Opgesloten in het museum!
ISBN 9789059248243 – Uitgever: De Wakkere Muis – 96 pagina’s – Verschenen: juli 2020 – Vertaald door: Dorette Zwaans – Leeftijd: 7+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.