‘Ik hou je vast’ van Marina Folkers in 10 quotes


Op 6 oktober verscheen Marina Folkers‘ nieuwe boek, Ik hou je vast, en speciaal daarvoor heeft ze weer een bijzondere alternatieve blogtour georganiseerd. 10 bloggers delen allemaal iets speciaals bij het boek, denk bijvoorbeeld aan een woordzoeker, een ABC, of quotes (ik!).

Het verhaal:
“Millie woont in Londen, waar ze een appartement deelt met haar beste vriendin en werkt voor The Guardian. Een relatie heeft ze niet, maar verder heeft ze een leuk leven. Eén keer per jaar, op haar verjaardag, staat ze zichzelf toe terug te denken aan Ethan, de man die haar hart gebroken heeft. Millie zit met te veel vragen om hem helemaal los te kunnen laten. Als ze voor haar werk een artikel mag schrijven over een bedrijf waar Ethan werkt, denkt ze dat dit de manier is om weer met hem in contact te komen. Maar Ethan doet net alsof hij haar niet kent.”

Ik hou je vast in 10 quotes:

Een dag als vandaag hoorde slecht te zijn. Donkere wolken, regen. Graag. Wind. Storm nog beter. Het paste perfect.

Eén keer per jaar staat Millie zichzelf toe aan haar jeugdliefde Ethan te denken: op zijn (en haar) verjaardag.

De tijd dat ze boos op hem was, lag ver achter haar, ook al waren de keren dat hij haar hart had gebroken niet op een hand te tellen. Verdriet voelde ze nog wel. En gemis. Antwoorden op haar waaromvragen had ze nooit gekregen en zou ze ook nooit krijgen.

Ethan was haar beste vriend vroeger, maar na een paar fijne jaren kon hij ineens als een blad aan een boom omslaan en haar vreselijk pijn doen met zijn gedrag. Waarom veranderde hij zo?

Dit was haar kans om eindelijk verder te komen dan assistent, maar eigenlijk was dat niet eens het belangrijkste. Ze wist namelijk wie die topontwikkelaar was, die praktisch de rechterhand was van Marcus Hampton. Ethan Dunmore. Haar Ethan.

Op haar werk – ze is journaliste: redactieassistent bij The Guardian – ruikt Millie een kans als er een reeks artikelen geschreven moet worden over de hotelbusiness. Ethan is een topontwikkelaar bij Hampton Leisure Hotels: als ze hem kan interviewen, kan ze hem weer zien!

Haar blik gleed naar de foto. Op het pak en zijn strak gekapte haar na herkende ze er wel degelijk haar vriend van vroeger in. Deze Ethan was ouder, maar zeker niet minder knap dan toen. Zijn donkere ogen waren nog steeds net zo hypnotiserend.

Wat zou ze voelen bij hun weerzien? Zou hij blij zijn haar weer te zien na al die jaren?

Hij opende de deur van de ontvangstkamer. Er zaten twee journalisten, die opkeken toen ze hem hoorden.
De adem stokte in zijn keel.
Millie.

Gelukkig lezen we het verhaal niet alleen vanuit Millie, maar ook vanuit Ethan! Dit zorgt ervoor dat je van allebei hun achtbaan aan emoties meekrijgt en met allebei enorm meeleeft.

Wat gebeurde hier eigenlijk? Op de een of andere manier had ze Ethans formele houding overgenomen en sprak ze hem nu met u aan.

Ethan doet net alsof hij Millie niet kent! Wat zou daar de reden van zijn??

Wie was hij? Zo ongrijpbaar en koel… Was de Ethan die ze ooit had gekend echt helemaal verdwenen? Was hij vergeten dat ze ooit heel close waren?

Zal ze ooit antwoorden krijgen op haar vragen? Je hart breekt voor Millie!

Hij gromde gefrustreerd. Sinds Millie onverwacht voor zijn neus had gestaan, was zijn leven niet meer zoals het hoorde te zijn.

Toch laat Millie Ethan duidelijk niet onverschillig. Waarom dan zo koel en afstandelijk doen?

‘Om een volgende stap te kunnen zetten… moet Millie eerst ergens los van komen. Of van… iemand.’ 

Millie date wat met Sam, de broer van haar beste vriendin en huisgenoot Jess. Maar hij ziet wel dat zij nog altijd een lijntje heeft met Ethan. Dat ze het verleden niet los kan laten…

Een herinnering van lang geleden schoot door haar gedachten en plotseling kreeg ze het ijskoud. Het was alsof ze staarde naar een stukje van de puzzel waar ze jaren op zoek naar was geweest.

Langzaam maar zeker begint Millie te ontdekken wat ervoor gezorgd heeft dat Ethan haar zo ontzettend gekwetst heeft vroeger en waarom hij nu de koele kikker en workaholic is die hij is… Ik kreeg het er ook ijskoud van! Heftige dingen komen er boven…

Ik verklap natuurlijk verder niets, daarvoor moet je zelf dit onwijs aangrijpende en meeslepende verhaal maar lezen!
Ik heb het verhaal in ieder geval gelezen met een dikke brok in mijn keel. Ik sloot Millie en Ethan allebei in mijn hart en wilde af en toe het boek inkruipen om ze een hele dikke knuffel te geven en te helpen. Ik leefde zó ontzettend met ze mee!
Het verhaal heeft een serieus en heftig thema, heel goed en mooi op de kaart gezet, en daarnaast heeft het toch dat feelgood-sfeertje door de heerlijke romantiek en die intense liefde… Geen standaard feelgood, maar oh zo prachtig en bijzonder!

 dikke sterren voor Ik hou je vast!

Alle 10 bloggers op een rijtje (en allemaal terug te vinden bij Marina op FB):


Ik hou je vast
ISBN 9789020538113 – Uitgever: Zomer & Keuning – 256 pagina’s – Verschenen: oktober 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.