Winterberg – Kiki van Dijk

Er schitterde iets in de sneeuw. Ze duwde zijn kop weg en zag een diamanten ring, aan een stijf bevroren hand.

Korte inhoud
“Roos is toe aan een break en nodigt haar twee beste vriendinnen uit voor een weekendje skiën in Winterberg. Ze verblijven in het knusse Hotel Bremberg, waar Roos als kind regelmatig kwam. Het hotel is niets veranderd en ze voelt zich er meteen weer op haar gemak. Hun verblijf wordt nog leuker als ze gezelschap krijgen van sportjournalist Frank, met wie Roos direct een klik voelt.

Die nacht breekt een hevige sneeuwstorm uit en de gasten mogen het hotel niet verlaten. De volgende ochtend blijkt Roos spoorloos verdwenen. De plaatselijke politie gaat uit van een ongeluk, maar Frank vertrouwt het niet. Wat heeft het hotel en de rest van Winterberg te verbergen en hoe kan hij op tijd achterhalen wat er met Roos is gebeurd?”

Vlug scheurde ze de bovenkant eraf en trok er een briefje uit, getypt op ouderwets postpapier. IK MOET MET JE PRATEN. NEEM LATER CONTACT MET JE OP.

Mijn mening
Ik hou van de vakantiethrillers van Kiki van Dijk, dus altijd zin in een nieuwe! Lekker in winterse sfeer dit keer…

Roos moet er even tussenuit en neemt haar vriendinnen Janet en Katinka mee naar het hotel in Winterberg waar ze vroeger altijd met haar moeder kwam. Wat een vriendinnenweekendje met wat skiën en veel lol moet worden, verandert in een wanhopige zoektocht naar een in de sneeuwstorm verdwenen Roos. Wat deed ze buiten in dat weer?
Journalist Frank, die ook in het hotel verblijft en een klik had met Roos, gaat op onderzoek uit en komt erachter dat er veel meer speelt dan een simpel ongeluk in het noodweer. Wat voor geheimen verbergt Winterberg allemaal? En wat heeft het met Roos te maken?

Door de proloog waarin een lichaam in de sneeuw wordt gevonden is de sfeer meteen gezet. Is dat Roos? Wat is er gebeurd?
Dan ga je terug in de tijd en lees je hoe Roos en haar vriendinnen aankwamen in Winterberg en wat er toen allemaal gebeurde. De spanning wordt langzaam opgebouwd en vragen worden langzaamaan beantwoord, en niet altijd op de manier waarop ik vermoedde! Het verhaal neemt op gegeven moment een hele onverwachte wending, ik had totaal niet verwacht dat het die kant op zou gaan, echt heel erg gaaf zo’n verrassing!
Het verhaal leest, zoals ik gewend ben van Kiki, heerlijk vlot, is lekker spannend en ontzettend meeslepend en deze fijne thriller wist me dus enorm te verrassen! Heerlijk winters leesvoer dus!

‘Dus ze is toch naar buiten gegaan. In haar eentje.’ 

Winterberg
ISBN 9789401611657 – Xander Uitgevers – 286 pagina’s – Verschenen: november 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.