Toen ik dood was – Loes den Hollander

Ze zijn vandaag tien jaar getrouwd en twee dagen geleden heeft Floris gezegd dat het voorbij is. Er is geen andere vrouw, het is alleen voorbij.

Korte inhoud
“Maryan Brandhorst is verbijsterd als haar man Floris na tien jaar huwelijk wil scheiden. ‘Liefde komt, liefde gaat. That’s life,’ is zijn simpele verklaring. Maar algauw komt Maryan erachter dat hij haar verlaten heeft voor een andere vrouw.
Ook Thaïs Brederode en haar man Tony gaan uit elkaar. Hoewel Tony beweert dat er geen ander in het spel is, ontdekt Thaïs dat zij eveneens bedrogen is.

Dan verdwijnen beide mannen spoorloos en krijgen Maryan en Thaïs nog een klap te verwerken: het dubbelleven van Floris en Tony gaat verder dan ze gedacht hadden…

De 25ste thriller van bestsellerauteur Loes den Hollander!

Liefde komt, liefde gaat.

Vuile verrader!

Mijn mening
Ik las nog niet heel veel van Loes den Hollander, maar wat ik las smaakte zeker naar meer! Ik mocht o.a. een keer een manuscript proeflezen, Mij zie je niet, (aanrader!) en nu kreeg ik haar nieuwste (haar 25e!) thriller: Toen ik dood was.

Je leest het verhaal van Maryan, wiens man Floris haar na tien jaar huwelijk plotseling verlaat en even later van de aardbodem verdwenen lijkt.
Het verhaal van Thaïs, wiens man Tony ook wil scheiden en ook zonder een spoor verdwijnt.
Algauw komt de politie erachter dat de mannen een dubbelleven leidden. Heeft dat ze de kop gekost?
Daarnaast lees je ook het verhaal van Fanny, die geen makkelijke jeugd heeft gehad en daar wel wat aan overgehouden heeft… Zij raakt bevriend met Maryan en via haar leert ze ook Thaïs kennen. Maar is Fanny wel wie ze zegt dat ze is?

Deze meeslepende thriller leest heerlijk vlot en is boeiend van begin tot eind. Je leeft erg mee met de vrouwen en vraagt je af wanneer en hoe ze de waarheid boven tafel zullen gaan krijgen. Jij weet als lezer meer dan zij doordat je de verhalen van alledrie de vrouwen te lezen krijgt, en dat maakt het sfeertje nog beklemmender…
Ik had de ontknoping iets spannender verwacht, maar dat doet niet af aan het feit dat het gewoon wel een hele fijne psychologische thriller is!
Zo mogen er nog wel 25 volgen.

“Hij is bij mij. Voor altijd.” 

Toen ik dood was
ISBN 9789461094025 – Uitgeverij De Crime Compagnie – 337 pagina’s – Verschenen: november 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.