Remco leest: Spymaster – Brad Thor

Er was iets niet pluis. Dat voelden ze allemaal. De hartslag nam toe. Wapens werden steviger omklemd.
En toen barstte de hel los.

Korte inhoud
In Europa heeft een onbekende organisatie het op diplomaten gemunt. In de Verenigde Staten eist een bondgenoot dat de identiteit van een hooggeplaatste undercoveragent wordt onthuld. Wat dreigt, is een allesvernietigende oorlog.

Nu zijn leermeester is uitgeschakeld, voelt terreurbestrijder Scot Harvath zich gedwongen een rol op zich te nemen die hij zijn hele carrière heeft willen ontlopen. Maar zoals dat meestal bij hem het geval is, is hij er niet bang voor de regels naar zijn hand te zetten – en dat geldt voor alle regels.

Er was iets heel vreemds aan de hand en ze was van plan de onderste steen boven te krijgen. Koste wat kost.

Auteur
“Brad Thor heeft zowel voor als achter de schermen gewerkt in de televisiewereld, als producent en schrijver van tv-programma’s, maar ook als expert op het gebied van terrorismebestrijding. Hij volgde een Black Ops-team in Afghanistan om research te doen voor een van zijn thrillers. Zijn boeken worden in meer dan twintig landen uitgegeven.”

Hij wilde haar van alles vertellen. (…) Maar dat kon hij niet. Nog niet.

Remco leest
Dit was mijn eerste kennismaking met Brad Thor en Scot Harvath en ik kan nu alvast verklappen dat het niet tegengevallen is! Ondanks dat dit al het zoveelste deel is in de Scot Harvath-reeks had ik niet het gevoel dat ik informatie miste. Het boek was prima los te lezen. Alleen aan het einde merkte ik dat het een serie is en dat er vast een vervolg zal komen.

In dit boek moeten terreurbestrijder Scot Harvath en zijn team alles uit de kast halen om op verschillende plekken in Europa terreurdaden in de kiem te smoren. Het lijken op zich staande incidenten, maar hij komt er al snel achter dat er een groter complot gesmeed wordt. Helaas moet hij het bij dit alles stellen zonder zijn leermeester, dus naast in het veld in actie te komen moet hij zich nu ook met het tactische deel van de operatie bezighouden.

Het verhaal las lekker vlot, had fijne korte hoofdstukken en je zat ook meteen vanaf het begin middenin de actie en de spanning. De schrijfstijl van Brad Thor is lekker beeldend, maar ook weer niet té gedetailleerd, waardoor het soepel blijft lezen. Na deze geslaagde eerste kennismaking zal ik zeker een volgend deel in de serie niet laten liggen als het op mijn pad komt!

Spymaster
ISBN 9789045218311 – Uitgever: Karakter Uitgevers – 360 pagina’s – Verschenen: november 2018 – Originele titel: Spymaster – Vertaald door: Frank van der Knoop – Deel in de Scot Harvath-reeks

[bol_product_links block_id=”bol_5c92383d41a9e_selected-products” products=”9200000095604978,9200000104852015″ name=”Spymaster” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.