De magie van Máxima – Josine Droogendijk

… de magie van Máxima. Mede dankzij haar temperament, sterke uitstraling en tomeloze energie weet de koningin keer op keer alle ogen op zich te richten. Haar lach is als een magneet en haar uiterlijk lijkt eenzelfde uitwerking te hebben.

Over het boek
Máxima’s kledingstijl is een belangrijk onderdeel van haar wereldwijde populariteit. Achter elke outfit zit een idee, een verhaal. En daar weet de populaire modeblogger Josine Droogendijk alles van. Droogendijk (1990) begon als puber het weblog ‘Máxima is cool’; inmiddels is haar site uitgegroeid tot de populairste royaltysite en weet ze alles over de royals, en koningin Máxima in het bijzonder. Dagelijks trekt modekoninginmaxima.nl 20.000 (soms 60.000!) bezoekers, die alles willen weten over de outfits van de koningin. Als er iets belangrijks gebeurt bij het koningshuis wordt Josine vaak gevraagd om als expert commentaar te geven, voor zowel de dagbladen, tijdschriften als radio en televisie. In De magie van Máxima deelt ze details en modefeiten die het grote publiek nog nooit hoorde.

Eén ding is zeker: Máxima volgt op het gebied van mode haar eigen pad. Zeker geen geëffend pad, maar wel een pad dat altijd aansluit bij haar sterke persoonlijkheid.

Mijn mening
“April 2018 is Máxima 5 jaar koningin! Dé Máxima-kenner over haar stijl, invloed en mode. 5 jaar modekoningin.” Met dat soort termen heb je me al 😉

Ik ben gek op Máxima’s stijl en volg Josine Droogendijk al heel lang op twitter (@josineevers). Iedere keer geniet ik van alles wat er voorbijkomt over het koningshuis op haar feed en op haar website. Hoe perfect is het dan dat er een boek van haar hand verschijnt, zodat je die magie van Máxima niet alleen online kunt zien, maar ook kunt vasthouden?!

De liefde voor koningin Máxima en haar verscheidenheid aan ensembles spat van de pagina’s af in dit boek! Uitgebreid wordt er in beeld en woord aandacht besteed aan de outfits die ze in de afgelopen vijf jaar dat ze koningin was gedragen heeft. De toppers, de floppers, de formele, de informele; alles komt voorbij in prachtige levendige kleurenfoto’s. En een leuk extraatje zijn de stappenplannen om zelf een Máxima-kapsel te maken.

Dit prachtige boek is echt een genot om in te lezen en kijken, keer op keer… Echt zo’n boek wat ik steeds weer op kan pakken en waarin ik vervolgens blijf bladeren en lezen. Het absorberen van een vleugje Máxima-magie… Het kan met dit boek! Ik heb ervan genoten (en zal dat blijven doen)! Over vijf jaar weer eentje, Josine?

Ik hoop dat ik met ‘De magie van Máxima’ iets kan overbrengen van mijn fascinatie voor de koningin en mijn enthousiasme over haar kleding.

De magie van Máxima
ISBN 9789020608625 – Uitgever: Pepper Books – 160 pagina’s – Verschenen: maart 2018 – Foto’s: Patrick van Katwijk

[bol_product_links block_id=”bol_5b27776203e2e_selected-products” products=”9200000084910561″ name=”maxima” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “De magie van Máxima – Josine Droogendijk

  1. Wat een heerlijke recensie Judith! Ik zet dit boek gelijk op mijn lijstje, ik vond haar vorige boek al ge-wel-dig en bezoek haar website dagelijks 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.