Fataal spel – Chinouk Thijssen

Qua uiterlijk lijken we misschien wel als twee druppels water op elkaar, ons karakter is totaal verschillend. 

Korte inhoud
Wat voor een ziek spelletje is dit? Nadat haar zusje Jessie is ontvoerd, stuurt de kidnapper allerlei opdrachten naar Carmen. Alleen als ze gewillig meespeelt en alle raadsels oplost, zien de twee meiden elkaar nog terug. Althans, dat is wat de dader beweert. Samen met haar vrienden voert Carmen de bevelen uit, maar de uitdagingen worden steeds extremer en gevaarlijker. Hoe ver zal ze gaan om haar zus te redden?

Onze band is altijd al erg sterk geweest. Het gebeurt niet altijd, maar als er iets aan de hand is voelen we vaak elkaars pijn.

Auteur
“Chinouk Thijssen (Rotterdam, 1983) is een veelzijdige boekenwurm. Ze heeft een grote collectie die ze op kleur sorteert, schrijft zelf artikelen en boeken én ze is een van de bekendste boekvloggers van Nederland. Op haar eigen YouTube-kanaal geeft ze een kijkje in haar leven als auteur. Naast het schrijven van young adult-thrillers, werkt Chinouk als redacteur, als columnist voor Zakenmeisje.nl en als content creator voor writers:community. Al dat harde werk leverde haar in 2017 de vierde plaats op in de verkiezing Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar.”

Ik heb geen idee wat dit te betekenen heeft, behalve dat Jessie is verdwenen.

Mijn mening
De sprankelende bezige bij Chinouk ‘ken’ ik al een paar jaar, maar ik had nog nooit wat van haar gelezen, dat werd dus hoog tijd!

Carmen (18) en Jessie (16) lijken wel een tweeling qua uiterlijk, qua karakter zijn ze heel verschillend. Ze voelen elkaar sterk aan en als Jessie ergens pijn heeft voelt Carmen dat ook. Als Jessie, die na een val van de trap in het ziekenhuis ligt, ineens verdwenen is weet Carmen dan ook dat het goed mis is. Aangezien er een briefje gevonden wordt gaan hun ouders en de politie er in eerste instantie vanuit dat ze wel weer ergens zal opdagen. Maar Carmen ontvangt beelden van Jessie waaruit blijkt dat ze gevangengehouden wordt.
Wie zit er achter de ontvoering en wat is de reden?
Waarom ontvangt Carmen geheimzinnige berichten van de ontvoerder?
Zal het haar lukken haar ouders en de politie te overtuigen van kwaad spel?
Zal ze de raadsels weten op te lossen en haar zusje op tijd weten te vinden en haar leven kunnen redden?

Fataal spel is één grote spannende race tegen de klok; de raadselachtige berichten die Carmen ontvangt worden namelijk steeds dreigender. Je leeft mee met de wanhopige Carmen die niets liever wil dan haar zusje terugzien en die haar ouders probeert duidelijk te maken dat ze haar moeten geloven over wat ze in haar hoofd te zien krijgt. Daarnaast komt de dader heel dichtbij en wordt langzaam duidelijk dat deze ontvoering héél persoonlijk is. Pas op het eind wordt duidelijk hóé persoonlijk.

Het spelletje wat met Carmen gespeeld wordt en het gruwelijke spel wat er op het eind gespeeld wordt zorgen ervoor dat je wilt doorlezen en erg benieuwd bent hoe het gaat aflopen voor de zusjes. En het onderwerp van tweelingzielen vind ik echt geweldig en heel boeiend! Het verhaal leest ook lekker vlot, maar ik vond het denk ik iets té vlot.
Doordat het me wat te snel en soms te makkelijk ging kon ik niet echt feeling krijgen met de personages en wist de spanning me niet echt helemaal te grijpen. Het had allemaal wat diepgaander gemogen voor mij, dan had ik het boek denk ik met een tevredener gevoel dichtgeslagen…

Fataal spel
ISBN 9789044830910 – Uitgever: Clavis – 197 pagina’s – Verschenen: april 2018 – Leeftijd: 15+

[bol_product_links block_id=”bol_5b2265774e9be_selected-products” products=”9200000085089799″ name=”fataal spel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Fataal spel – Chinouk Thijssen

  1. Ik heb dit boek ook gelezen en ben het wel met je eens. Leuk boek om te lezen en ik wilde heel graag weten hoe het ging aflopen. Alleen vond ik juist het hele tweelingzielen verhaal jet verhaal soms ongeloofwaardig maken. Maar ergens juist ook weer origineel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.