Boet de beer – Kaisa Happonen (prentenboek met augmented reality)

Alle beren in het bos hielden een winterslaap.
Allemaal, behalve één.
Die beer heette Boet.

Korte inhoud
Het is winter en Boet de beer kruipt in zijn hol om aan zijn winterslaap te beginnen, net als alle andere beren. Maar hoe hij ook zijn best doet, hij valt maar niet in slaap. Hij heeft ook helemaal geen slaap! En waarom zou hij eigenlijk moeten doen wat alle andere beren doen? Boet is Boet, en hij heeft zijn eigen kijk op hoe een beer de winter doorbrengt.

Het was herfst, bedtijd voor beren,
maar Boet was helemaal niet moe.
Hij wilde opblijven, nog heel, héél even.

Prentenboek met app
Aan Boet de beer is een heel bijzondere app verbonden. Als je de prenten scant met een tablet of smartphone word je letterlijk Boets wereld ingetrokken en verandert je omgeving ineens in een winters bos. Daar kun je doorheen wandelen en leuke spelletjes spelen. De app kan gratis worden gedownload in verschillende app stores, maar kan niet worden gebruikt zonder het prentenboek. De app is ontwikkeld door Step In Books (www.stepinbooks.com).

Zonder aarzelen klom Boet naar buiten.
Hij zette zijn pootjes in de sneeuw.
Sneeuw!

Mijn mening
Dit leuke prentenboek knalt je meteen tegemoet met zijn kleurrijke, felle, deels glimmende cover. Ik was meteen verliefd toen ik hem uit de envelop haalde. En dat werd bij het lezen en daarna door de app die erbij zit alleen maar meer!

Alle beren slapen, behalve één. Boet wil geen winterslaap doen, hij is nog niet moe. En alleen wakker liggen is echt héél erg saai! Hij wil de sneeuw zien en als hij dan ook echt naar buiten kruipt beseft hij: hij is geen gewone beer, maar een sneeuwbeer!

Het verhaaltje is lief en grappig, het boek is lekker speels opgemaakt en de illustraties zijn ook binnenin heerlijk kleurig. Het prentenboek is op zich dus al een genot voor het oog, maar de app die het boek tot leven brengt maakt het nog extra genieten! Als je met de app op je telefoon op de pagina’s met het vogeltje erop richt, komt de bladzijde tot leven. Als je dan op het vogeltje tikt, hij wegvliegt en je hem volgt met je mobiel, is je hele omgeving ineens omgetoverd in de herfstachtige of winterse wereld uit het boek! Zo ontzettend gaaf gedaan, je ziet elke keer meer. Je kunt echt 360 graden draaien en omhoog en omlaag kijken en er is van alles uit te proberen, tik eens hier, tik eens daar…

Wat is dit bijzonder zeg! Echt een heel erg leuke extra bij een zo al heerlijk prentenboek. Hier gaan we nog heel veel plezier van hebben.

‘Ik ben Boet, de winterbeer!’ riep hij trots.

Boet de beer
ISBN 9789025768058 – Uitgever: Gottmer – 40 pagina’s – Verschenen: september 2017 – Vertaald uit het Fins door: Sophie Kuiper – Met gratis app

[bol_product_links block_id=”bol_5a290c7cb724e_selected-products” products=”9200000079270291″ name=”boet” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.