Remco leest: Eat that frog – Brian Tracy

Moet je twee kikkers slikken,
slik de vieste dan het eerst.

Korte inhoud
Als je elke ochtend begint met het eten van een levende kikker, zal de rest van de dag ‘een makkie’ zijn (aldus Mark Twain). Eat that frog laat zien hoe je die spreekwoordelijke kikker op kunt eten, oftewel hoe je moet beginnen met de taken waar je het minst zin in hebt. De taken die je voor je uitschuift blijken namelijk bijna zonder uitzondering de taken te zijn die de grootste, meest positieve impact op je leven zullen hebben.

In deze klassieker over productiviteit legt Brian Tracy uit dat succesvolle mensen niet alles proberen te doen, maar focussen op de belangrijkste taken en zorgen dat die goed gedaan worden. Hij vertelt je hoe je voorkomt dat technologie je tijd domineert en geeft eenentwintig praktische en haalbare stappen die je helpen om te stoppen met uitstellen. En vandaag nog je leven te veranderen.

Als je toch een kikker moet slikken, heeft het
geen zin ertegen aan te blijven hikken.

Auteur
“Brian Tracy is bestsellerauteur, spreker, trainer en consultant. Hij verzamelde al het wetenschappelijk onderzoek over efficiëntie en productiviteit, en destilleerde de beste inzichten voor zijn boek Eat that frog. Zijn organisatie traint 250.000 mensen per jaar om minder uit te stellen en meer gedaan te krijgen.”

Remco leest (voor leesclub ‘Wijsheid zonder grenzen’ van Alex)
De bedoeling was dat Judith en ik allebei dit boek zouden lezen en onze mening hier zouden delen, maar wegens ziekte is het Judith niet gelukt hem te lezen, dus vandaar gewoon een ‘Remco leest’.

Ik heb de laatste tijd meer boeken gelezen over tijdmanagement en productiviteit, met name de boeken van Covey spreken me erg aan en daar haal ik ook veel uit. Het verbaasde me ook niets dat in dit boek ook Covey weer vermeld werd. Eat that frog sprak me als eerste aan door de frisse en bijzondere, want ruwe, cover, en de titel maakt enorm nieuwsgierig.

Na een dubbel voorwoord en een korte inleiding begin je aan de 21 stappen van Tracy. De stappen zijn eenvoudig beschreven en elke stap eindigt met een opdracht, zodat je het meteen in praktijk kan brengen. Het boek is heerlijk to the point, zonder teveel blabla eromheen, waardoor het heel toegankelijk is.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik 21 stappen wel weer erg veel vind om allemaal toe te passen. En af en toe kreeg ik het gevoel dat stappen ook wel samengevoegd hadden kunnen worden, maar dat er “per se” 21 gehaald moesten worden.

Heel veel info in het boek was mij al bekend en die paste ik ook al toe, er zijn ook best dingen die ik nu al uit het boek gebruik. Het is jammer dat wij op kantoor geen bibliotheek hebben met managementboeken, anders had ik dit boek zeker aangedragen als must-read. Dat gezegd hebbende: misschien moet ik zoiets eens in werking gaan stellen!

Al met al dus een fijne aanvulling op mijn informatieve boekenplankje, waar ik zeker nog wel eens naar terug zal grijpen.

Gisteren verscheen er een artikel over Eat that frog op Must Magazine, morgen zal er eentje verschijnen op Jurgens blog en zaterdag bij Alex.

Eat that frog
ISBN 9789492493071 – Uitgeverij: Maven Publishing – 172 pagina’s – Verschenen: januari 2017 (herziene druk) – Vertaald door: Henny Corver

[bol_product_links block_id=”bol_58c0505f68e9e_selected-products” products=”9200000059295510″ name=”eat that frog” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

3 thoughts on “Remco leest: Eat that frog – Brian Tracy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.