Overspel – Tatiana de Rosnay

Overspel
Samenvatting
Hélène is een mooie vrouw van vijftig jaar oud. Een gelukkig huwelijk, kinderen, kleinkinderen, een schoonmoeder om voor te zorgen. Een rustig voortkabbelend bestaan.
Tot ze op een dag ingaat op het oneerbare voorstel van een donkere man. Wat een eenmalig pleziertje had moeten zijn eindigt in een nachtmerrie als de man een hartaanval krijgt tijdens het vrijen en doodgaat. In paniek vlucht Hélène. Niemand zou ooit iets te weten hoeven te komen…
Maar: ze is haar handtasje vergeten in de kamer van de dode man en de politie heeft hem gevonden. Ze geloven haar verhaal van een gestolen handtas en Hélène kan weer opgelucht ademhalen. Of toch niet? Want wat wil dat onverzorgde meisje wat met een foto van de dode man op haar stoep staat van haar?

Auteur
“Tatiana de Rosnay heeft met Overspel wederom een zenuwslopende psychologische thriller geschreven. De sterke karakterontwikkeling en spanningsopbouw zullen haar lezers bij dit boek, zoals bij Het appartement, op het puntje van hun stoel laten zitten.”

Mijn mening
Dit dunne boek met korte hoofdstukken had ik megasnel uit. En dat kwam mede door de heerlijke schrijfstijl van Tatiana de Rosnay.
Overspel is een sterk psychologisch verhaal over een vrouw die na één slippertje in een zelfgecreëerde hel terechtkomt. Ze vlucht weg van haar dode minnaar en dat zorgt ervoor dat ze in haar eentje een groot geheim moet meedragen. En aangezien ze altijd zo’n onopvallende vrouw is geweest merkt niemand echt op dat er iets met haar aan de hand is. Het einde van het verhaal is verrassend…
Als je net als ik van Het appartement hebt genoten, dan zul je ook fan zijn van Overspel. Mijn enige kritiekpuntje: deze pageturner is veel te dun 😉

Overspel
ISBN 9789047204572 – Uitgever: Ambo Anthos – 167 pagina’s – Verschenen: juli 2014 – Originele titel: Spirales – Vertaald uit het Frans door: Martine Woudt

3 thoughts on “Overspel – Tatiana de Rosnay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.