In het niets verdwenen – A.J. Cross

In het niets verdwenen
ISBN 9789026129926
Uitgever: De Fontein
432 pagina’s
Verschenen: september 2014
Originele titel: Gone in seconds
Vertaald door: Jan Smit

Samenvatting:
Doctor Kate Hanson is forensisch psycholoog, ze geeft les aan de universiteit in Birmingham, werkt soms voor de rechtbank en is adviseur van het coldcaseteam van de politie.
Er wordt een stoffelijk overschot gevonden van een meisje dat al jaren vermist werd. Ze is duidelijk het slachtoffer geworden van een gruwelijk misdrijf. De zaak wordt heropend en de jacht op de moordenaar begint. Als er in hetzelfde bos meer stoffelijke resten gevonden worden is algauw duidelijk dat het om een seriële dader gaat. Het onderzoek vlot niet erg, doordat er van bovenaf weinig medewerking verleend wordt en er allerlei documentatie van de vermissingen ontbreekt.
Maar Kate is vastbesloten de moordenaar te pakken, of ze nou vrienden maakt of niet. Samen met haar team weet ze stukjes informatie en bewijsmateriaal langzaam aan elkaar te breien en wat ze te zien krijgen is niet fraai. En de moordenaar heeft in al die jaren niet stilgezeten…

De auteur:
A.J. Cross is zelf forensisch psycholoog en haar kennis verweeft ze met de verhaallijnen in deze angstaanjagende thriller. In het niets verdwenen is haar debuutthriller.

Mijn mening:
In het niets verdwenen is een angstaanjagend realistische thriller. Geen vlotte Bones, CSI of Rizzoli & Isles aflevering waarin zaken binnen een mum van tijd opgelost worden, maar het langzaam vergaren van bewijs, meerdere verdachten hebben die steeds net niet afgestreept kunnen worden en menselijke fouten die het proces ook niet versnellen… Dat zorgt er wel voor dat het verhaal af en toe wat vlotter had mogen gaan, maar aan de andere kant klopte het voor mijn gevoel ook wel gewoon. Je wil wel dat ze opschieten, maar zo simpel gaat dat natuurlijk niet.
De perspectieven in het verhaal wisselen af en toe, maar je maakt de gebeurtenissen vooral mee vanuit Kate en leert haar ook het beste kennen. Ze is een gescheiden moeder van een puber, erg goed en in haar werk en erg zelfverzekerd. Maar ook wat overbezorgd naar haar dochter toe en dat komt niet alleen door haar werk.
Dit beklemmende verhaal is ondanks de gedetailleerdheid boeiend van begin tot eind. Blij te zien dat er in het Engels al een volgend boek uit is met Kate Hanson en de Unsolved Crime Unit in de hoofdrol!

5 thoughts on “In het niets verdwenen – A.J. Cross

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.