Model in New York – Cheryl Diamond

Model in New York NL
ISBN 9789081959636
Uitgever: Anne Tel
310 pagina’s
Verschijnt: november 2013
Originele titel: Model: a memoir
Vertaald door: Kim van Raalten

‘Er zijn 7 miljard mensen in de wereld. 16 hiervan zijn supermodels.’ Cheryl Diamond

Binnenkort brengt Uitgeverij Anne Tel het boek ’Model in New York’ van Cheryl Diamond uit:
“Het boek is uitgegeven in Amerika en New York Times heeft haar omschreven als “America’s Next Top Author”. Ook heeft Cheryl tv-interviews gehad en zijn er wereldwijd veel boeken van haar verkocht. Het boek leest lekker weg en is met humor geschreven. Wij vonden het de moeite waard om het te vertalen en op de Nederlandse markt uit te brengen. Wij hebben als eerste Europese land de exclusieve rechten op dit boek gekregen.
Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen van de eerste druk.
Cheryl Diamond woont tegenwoordig in Berlijn, werkt als model en is bezig met haar tweede boek.”

“Hoe was ik in deze rare wereld terechtgekomen? Oh ja, het was allemaal begonnen met een open casting en ik ging vrijwillig.”

De 14-jarige Cheryl Diamond uit North Carolina gaat met haar vader mee op zakenreis naar New York zodat zij daar open castings van modellenbureaus kan bezoeken. Ze valt in de smaak, maar moet eerst nog maar eens zeven centimeter groeien. Één modellenbureau, Platinum Models, ziet wel meteen wat in haar en zegt haar gewoon te liegen over haar lengte. Ze komt daar onder contract en rolt in het wereldje van portfolio’s, fotoshoots, catwalkles en vreemde figuren. Maar dan, na “9/11”, gaat haar modellenbureau net als vele andere bedrijven failliet en is ze terug bij af…

Twee jaar later en zeven centimeter langer gaat Cheryl haar geluk weer beproeven in New York. Ze verblijft samen met haar kat Tigger tot ze een appartementje heeft gevonden in een hotel en later in een motel. Ze komt algauw weer onder contract van een modellenbureau; Prima Models. Om mee te mogen doen aan New York Fashion Week moet ze een goed gevuld portfolio zien te krijgen en om die gevuld te krijgen moet haar modellenbureau zorgen dat ze veel fotoshoots krijgt. Maar op de een of andere manier lijken ze niet heel hard hun best te doen voor Cheryl.
Gelukkig is Cheryl niet op haar mondje gevallen, waardoor ze soms in vreemde situaties terechtkomt, maar ze zich altijd staande weet te houden en nuchter blijft in een wereld vol leugens en onoprechtheid.

Dit leuke, waargebeurde, Young Adult boek geeft een kijkje achter de schermen van de modellenwereld. Geen glitter en glamour, maar hard werken, uren wachten, veel rennen en vliegen en veel moeilijke karakters waar je mee om moet leren gaan.
Cheryl Diamond heeft een nuchtere en humoristische manier van vertellen, haar verhaal is vrij makkelijk leesbaar en is daardoor ook echt wel een jeugdboek naar mijn mening.
Haar verhaal leest niet als een droge biografie, je hebt meer het gevoel dat je gewoon in een fictief verhaal zit en Cheryl is daarvan de grappige, stoere, sterke en mooie hoofdpersoon, niet alleen uiterlijk maar ook vanbinnen. Het is erg amusant om te lezen hoe de jonge Cheryl zich weet te handhaven in het harde en chaotische wereldje waar ze in terechtgekomen is.
Ik denk dat Cheryl een hoofdpersoon is waar veel jonge meiden zich mee zullen willen identificeren. Of degenen die modellenambities hebben het nog aandurven na het lezen van Cheryls verhaal? Ze hebben na het lezen van dit boek in ieder geval een realistischer beeld van het wereldje, dat is zeker.

Weet Cheryl Diamond het te maken in de harde modellenwereld van New York? Lees het zelf in Model in New York!

Op de website www.modelinnewyork.nl lees je meer over het boek en kun je onder andere een leuk interview met Cheryl Diamond bekijken.

Follow my blog with Bloglovin

4 thoughts on “Model in New York – Cheryl Diamond

  1. Hallo, ik had een vraagje!
    Ik heb het boek een paar jaar geleden gelezen, en ik vond het super leuk, nu ik er een mondeling over moet houden schiet de stress mij te binnen aangezien ik niet meer weet waarom ze stopte als model. Zouden jullie me kunnen Helpen? da

  2. Hallo Gabriela, misschien moet je het boek nog eens lezen? Is leuk genoeg! 😉

    Hoe dan ook, haar haar werd verpest tijdens een modeshow. Weet je het weer?

    Leuk dat je je mondeling hier over doet. 🙂

    Groetjes! Kim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.