Little People, BIG DREAMS: David Attenborough

De kleine David woonde in de Engelse stad Leicester, samen met zijn ouders en twee broers.

KORTE INHOUD 
“David Attenborough (Isleworth, 8 mei 1926)
De kleine David was een enthousiaste verzamelaar van planten en fossielen. Zijn liefde voor alles wat leeft bracht hem ertoe de wetenschap in te gaan en zijn net zo grote passie voor mensen leidde hem naar de wereld van de televisie. David wilde dat de wonderlijke wereld van de natuur voor iedereen bereikbaar zou worden en heeft daarmee onze kijk op de aarde voorgoed veranderd.”

David hield van de natuur en van dieren.

MIJN MENING 
Het nieuwste deel in de geweldig leerzame reeks Little People, BIG DREAMS gaat over een prachtmens: Sir David Attenborough! Tekst zoals altijd van Maria Isabel Sánchez Vegara, illustraties dit keer van Mikyo Noh.

De kleine David woonde met zijn familie op de campus van de universiteit in Leicester en dat was een heerlijke plek voor de leergierige David, die al van jongs af aan gék was op de natuur. Hij las erover in boeken en hoopte ooit alles in het echt te kunnen zien! En hij had een hele fossielenverzameling. Niet verrassend dus dat hij later geologie en dierkunde ging studeren en met dieren/de natuur zou werken de rest van zijn leven. Tv-programma’s, wereldreizen…, zich overal inzettend voor natuurbehoud. En dat doet de bijna 100-jarige David nog altijd! Samen kunnen we ervoor zorgen dat al het moois wat de natuur te bieden heeft niet zal verdwijnen!

David ging geologie en dierkunde studeren en behaalde zijn doctorstitel in de natuurwetenschappen.

Ik ben gék op alle delen in deze inspirerende serie voor 6+, maar ik vind het natuurlijk éxtra gaaf als er een deel verschijnt over een persoon die ik al heel bewonder, zoals Sir David Attenborough! Leuk om nu het levensverhaal, in het kort, te leren kennen van deze wijze man met de aangename stem, die zich op 98-jarige leeftijd nog altijd inzet voor het behoud van onze prachtige, wonderbaarlijke natuur.
Zoals bekend van deze prentenboeken-reeks krijg je kort maar krachtig mee in een verhaaltje hoe het leven verliep van een inspirerende persoon in de geschiedenis en/of nu. En David Attenborough is er zeker eentje die niet mag ontbreken in zo’n serie! Achterin het boek staat weer nog iets meer informatie in een korte biografie.
Voor dit deel maakte Mikyo Noh de illustraties, een nieuwe naam in onze vertaalde serie (ze illustreerde ook het Engelse deel over Amelia Earhart, hoop dat die ook nog in het Nederlands verschijnt!). Ik vind haar illustraties een hele fijne sfeer hebben. Heel warm van kleur en heel lief! Echt perfect passend bij dit kinderboek.
Ik ben en blijf fan van de Little People, BIG DREAMS boekenreeks, dit is echt weer een geweldig leuk deel en een perfecte manier om kennis te maken met een man die zoveel voor de natuur en dierenwereld betekent. Inspirerend!
(Het volgende deel zal over Vincent van Gogh gaan! Ook al zo’n geslaagd onderwerp!!)

Tot op de dag van vandaag zet David zich in voor de natuur en overal waar hij komt roept hij mensen op dat ook te doen. Want, zo gelooft David, samen kunnen we ervoor zorgen dat al dat moois niet zal verdwijnen.

David Attenborough 
ISBN 9789051164497 – Uitgeverij: De Vier Windstreken – 36 pagina’s – Verschenen: augustus 2024 – Tekst: Maria Isabel Sánchez Vegara – Illustraties: Mikyo Noh – Vertaald door: Antje Schoehuys-Blaak – Deel in de Little People, BIG DREAMS-reeks – Leeftijd: 6+

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.