Leef je nog? – M.J. Arlidge

… Helen voelde zich steeds machtelozer en wanhopiger, terwijl de stad die ze zo goed kende en waar ze zo van hield op het punt stond halsoverkop de afgrond in te storten.

KORTE INHOUD 
“Terwijl een vete tussen drugsbendes de stad in haar greep houdt, smeekt een wanhopige moeder inspecteur Helen Grace om haar tienerdochter te vinden. In eerste instantie lijkt het een eenvoudige zaak: een rebelse tiener die is weggelopen van huis. Zaak gesloten. Of toch niet?

Helen volgt haar instinct en richt, ondanks het nadrukkelijke verbod van haar chef, een onderzoeksteam op. Algauw ontdekt ze dat Naomi niet het enige meisje is dat wordt vermist. Hoe dichter Helen bij de waarheid komt, hoe harder haar onderzoek wordt tegengewerkt. Ze belandt in een web van corruptie, dat zich verder uitstrekt en veel dichterbij komt dan ze zich had kunnen voorstellen. Lukt het haar om de meisjes op tijd te redden?”

Enkele seconden later vergrendelde hij de deuren achter zich en was de ruimte in totale duisternis gehuld.
En dat was het moment waarop Naomi besefte dat ze niet alleen was.

MIJN MENING 
Deel 12 in de Helen Grace-serie! We hebben er eventjes op moeten wachten, de vorige was van 2022. Ik had er héél veel zin in!

Inspecteur Helen Grace en haar team hebben het druk met rivaliserende drugbendes in Southampton, waardoor ze nu met een dodelijk slachtoffer zitten. Haar nieuwe baas wil dat ze al haar mensen op deze schietpartij zet en is het er dus totaal niet mee eens dat Helen haar eigen plan trekt rondom een vermissing. Maar Helen voelt dat er iets ernstigs aan de hand is als de moeder van een weggelopen tiener haar om hulp vraagt.
De nieuwe chef is niet de enige die niet weg is van Helens methodes, ook niet iedereen in haar ooit zo hechte team is het helemaal eens met haar leidinggevende capaciteiten. En de tegenwerking wordt er niet beter op als blijkt welke kant de vermissingszaak op gaat… Maar Helen weet niet van opgeven! Kan ze het meisje op tijd redden en het kwaad ontmaskeren? Of gaat ze hier zelf aan ten onder??

Het boek leest zoals altijd meteen heerlijk vlot weg zo met die korte hoofdstukken en de fijne vaart in het verhaal. Wel wordt meteen weer duidelijk dat het verhaal een flink grimmig sfeertje heeft (vond ik twee delen terug ook al ). Zo met die schietgrage drugsbendes die Southampton in hun greep houden, maar ook met de tegenwerking die Helen ondervindt van bovenaf én vanuit haar ooit hechte team, en sowieso met de duistere zaak van het vermiste meisje…
Je krijgt ook mee wat dat meisje, Naomi (15), allemaal voor vreselijks doormaakt en hoopt van harte dat Helen haar op tijd weet te vinden! Dan ben je toch weer blij dat Helen Grace altijd haar instinct volgt en door blijft duwen, ook al verklaart bijna iedereen haar voor gek en ben je stiekem bang dat ze toch echt eens te ver gaat…
Het verhaal is grimmig, frustrerend, deprimerend zelfs, maar ook – zeker de tweede helft – retespannend met die race tegen de klok en dat graafwerk om de waarheid boven tafel te krijgen. Best een heel intens verhaal! Het is ook zó meeslepend dat ik echt niet kon stoppen met lezen tot ik wist hoe het voor Naomi zou aflopen, én voor Helen! (dat einde!? ) Héél benieuwd hoe dit verder zal verlopen… Héél benieuwd naar Helen Grace #13… Hopelijk wel íéts luchtiger, iets meer lichtpuntjes in het volgende verhaal! #moreplease

Als iets naar haar gevoel dringend aandacht nodig had, dan voerde ze haar inspanningen op, ongeacht de gevolgen. Het was roekeloos, dwaas een mogelijk schadelijk, maar dat was haar manier.
Ze was nooit erg goed geweest in het opvolgen van bevelen.

Leef je nog? 
ISBN 9789049202392 – Uitgeverij Boekerij – 464 pagina’s – Vertaald door: Harmien Robroch – Deel 12 in de Helen Grace-serie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.