Fantastische verhalen… verzin je zelf – Peggy Nille

Ga er maar eens goed voor zitten. Dit boek is namelijk anders dan je gewend bent, want jij gaat zelf de verhalen vertellen. Bekijk de afbeeldingen op iedere pagina en laat je fantasie de vrije loop…

KORTE INHOUD 
“Zou je weleens een boek willen lezen vol verhalen die je zelf bedacht hebt? Dan is Fantastische verhalen… verzin je zelf iets voor jou. Dit boek is anders dan je gewend bent, want je kunt zelf de avonturen bedenken die erin staan. Zoveel je maar wilt!

Elk verhaal heeft twee afbeeldingen. Wat zie je op het beginplaatje? Wie is de hoofdpersoon? Waar speelt het avontuur zich af? Hoe gaat het verder? Laat je fantasie de vrije loop. Vouw de bladzijde open en bekijk de grote afbeelding. Wat is er gebeurd? Was het wat je dacht? Wil je nog een verhaal verzinnen? Je mag het helemaal zelf beslissen, jij bent de verteller!”

In het duistere bos fonkelen twee grote ogen.
Van wie zijn die ogen?

MIJN MENING 
Eerder kreeg ik al het prachtige Vogeleiland en Een, twee… met de seizoenen mee van Uitgeverij Parade, prachtige prentenboeken van Peggy Nille, dit is haar nieuwste prenten-kijk-en-zoek-avonturenboek!

In Fantastische verhalen… verzin je zelf kun je zelf ‘aan de slag’ met verhalen verzinnen bij de 10 paginagrote prenten, waarachter ook nog eens een uitklapprent verstopt zit. De beginzin van het verhaal wordt ter suggestie gegeven, er staan wat vragen ter overpeinzing en je kunt zelf alvast bedenken wat de hoofdpersonen doen, hoe ze leven, wat ze kunnen, etc., op welke plaats het verhaal zich afspeelt (deze wereld? een andere planeet?) en in welke tijd (heden? verleden? toekomst?). Eerst bekijk je de eerste prent, daarna kun je de pagina openklappen en kijken of het een beetje overeenkomt met wat je bedacht had, en dan lekker verder fantaseren! Ook staan er zoekopdrachten bij iedere uitklappagina, zo is het naast een kijk-verzin-boek ook nog eens een zoekboek! (de oplossingen staan achterin)

Dit is echt een prentenboek zoals ik gewend ben van Peggy Nille: vol met de meest prachtige, kleurrijke, warme, vrolijke prenten, waarop van alles te zien is. Je kunt steeds weer nieuwe dingen ontdekken! En je fantasie slaat vanzelf op hol met zulke verhalende illustraties, dat kost geen enkele moeite.
Echt heel leuk gedaan zo met die eerste zin en de vragen die je doen nadenken over wat voor verhaal er bij de hoofdpersonen zou kunnen horen: Wat zijn de kabouters aan het doen? Waarom is de prinses zo verdrietig? Wat zit er achter de deur? Hoe gaat het verhaal verder?… En dan daarna ook nog de leuke zoekopdrachten: Bekijk de grote afbeelding. Kun je ze vinden? de tweekoppige vogel, de 15 vlinders, de 3 konijnen die aan het lezen zijn
Een prentenboek om úren zoet mee te zijn! Prenten bewonderen, avonturen bedenken en beleven, op zoektocht naar bijzondere dingen… Een prachtig geheel! Een onwijs leuk prenten-kijk-en-zoek-avonturenboek!

Het is een perfecte avond voor een romantische ontmoeting.
Wat zegt meneer Konijn tegen mevrouw Konijn, denk je?

Fantastische verhalen… verzin je zelf 
ISBN 9789463193023 – Uitgeverij Parade – 52 pagina’s – Verschenen: september 2024 – Illustraties: Peggy Nille – Vertaald door: Marion Everink – Leeftijd: 4+

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.