Mijn Top 3 van augustus


Mijn top 3 van augustus
In augustus las ik 22 fijne boeken. Dit is mijn persoonlijke Top 3 geworden (in willekeurige volgorde):

‘We hebben het hier over iemand wiens leven is geruïneerd, iemand die zo veel wrok jegens je koestert dat diegene bereid is daar mensen voor te doden, enkel en alleen om een punt te maken.’ 

Vergeten verleden – Angela Marsons 
Een heerlijk spannende zoektocht, een race tegen de klok… Ik kon niet anders dan door, door, door met lezen, en heb zelfs tot heel laat in bed liggen lezen (doe ik nooit!) om dit boek toch nog uit te krijgen. Echt weer een knaller van een Kim Stone-thriller! Onwijs van genoten!

Hoewel ik het naar vond dat ik mam en mijn broers en zussen had moeten achterlaten zonder gedag te zeggen, was ik maar al te blij uit de buurt van pa en zijn riem te zijn en aan een avontuur te beginnen met de mensen van wie ik, buiten mijn familie, het meest hield.

De Heksenkind trilogie – Monica Furlong 
Hier noem ik stiekem 3 boeken, want het is een trilogie!
Ik werd van begin (boek 1) tot eind (boek 3) hélemaal meegevoerd de avonturen in en (be)leefde heerlijk mee met Leana, Juniper, Colman en hun lieve vrienden. Ouderwets genieten! Opnieuw genieten! Het zijn echt tijdloze verhalen. Ik weet weer heel goed waarom deze boeken na al die jaren nog steeds belangrijk voor me waren, en dat altijd zullen blijven!

Mijn schema gaf ritme aan mijn dagen en aan de week. Zonder mijn dag- en weekindeling zou ik verdrinken in de oceaan van tijd, herinneringen en gemis die zich voor me uitstrekte.

Het papieren theater – Joke Reijnders 
Ik vind die verbinding tussen heden en verleden, tussen leven en dood, in dit verhaal zó mooi! Het is ook zo’n meeslepend verhaal! Ik werd er echt compleet in meegevoerd en wou dat het nog láng niet afliep! Zo’n warm bad… Ik las het boek in één ruk uit en sloeg het met tranen in mijn ogen dicht…
(Ik las hierna meteen Olivia en ik van Joke Reijnders, óók al zo mooi!! Tip!)

Klik op de titels om alles te lezen over deze toppers!
Heb jij ze al gelezen? Of zet jij er eentje op je wensenlijst?
-X- Judith

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.