De bonusmoeder – Inge van Prooijen

Ze wil dat Diederik en Celeste weer samenkomen. En ik twijfel er geen seconde aan dat een vrouw als Cato ver zal gaan om te krijgen wat ze wil. De vraag is alleen: hoever precies?

KORTE INHOUD 
Nena is bonusmoeder.
Maar niet iedereen is blij met haar komst …

Nena trekt in bij haar vriend Diederik en zijn driejarige zoontje Benjamin. Maar niet iedereen is blij met haar komst. Zowel haar schoonmoeder als de ex van Diederik zien haar liever weer gaan.

Als haar geschiktheid als bonusmoeder in twijfel wordt getrokken en er vreemde dingen gebeuren, komt haar relatie met Diederik onder druk te staan. Nena voelt zich genoodzaakt om terug te vechten, maar wie is nu precies haar vijand?”

Het is dat ik niet in die onzin geloof, maar anders zou ik denken dat het hele universum samenspant om mij te laten doordraaien. Wie manifesteert mijn ondergang?

MIJN MENING 
Ik vond de eerste psychologische thriller van Inge van Prooijen erg geslaagd, dus was onwijs benieuwd naar deze tweede! Klonk in ieder geval weer heel lekker!

Nena heeft al een jaar een relatie met Diederik, haar tweede kans op echte liefde, en ze woont nu bij hem en zijn zoontje Benjamin (3) in. Hoe fijn haar relatie met de lieve Diederik ook is, en hoe goed de kleine Benjamin haar ook geaccepteerd heeft, de buitenwereld denkt toch anders over de kwaliteiten van deze ‘bonusmoeder’… Zo zien haar kille schoonmoeder Cato en de moeder van Benjamin, de jaloerse Celeste, haar liever gauw weer vertrekken!
Daarnaast gebeuren er langzaam steeds meer vreemde, beangstigende dingen, eerst kleine dingetjes, maar ze worden steeds groter (zo verdwijnt Benjamin terwijl Nena met hem op pad is…), waardoor Nena sterk twijfelt aan zichzelf. Maar: dit kan geen toeval meer zijn, toch? Iémand heeft het voorzien op Nena! Maar wie? Iemand uit haar geheime, traumatische verleden? Of toch iemand die nu in haar leven is?

Het verhaal pakt meteen door een terugblik naar het verleden, waardoor je je afvraagt wat dat voor rol gaat spelen in het verhaal in het heden. En vervolgens leest het verhaal van Nena, Diederik en de kleine Benjamin ook heerlijk vlot weg, de hele tijd lekker meeslepend.
Wat is er in Nena’s verleden tussen haar en haar eerste grote liefde Douwe gebeurd? Heeft dat iets te maken met wat er nu gebeurt? Of heeft het alleen maar te maken met dat mensen haar uit het leven van Diederik en Benjamin weg willen hebben? Haar schoonmoeder? De ex van Diederik? Of is Nena zelf door het trauma wat ze nog steeds met zich meedraagt niet helemaal te vertrouwen (als verteller)? Allemaal vragen die je je stelt… En ondertussen maar door, door, doorlezen, want ik was zó benieuwd hoe het uiteindelijk zou zitten en hoe het beklemmende verhaal zou aflopen!!
Af en toe had ik Nena wel een schop onder haar hol willen verkopen als ze twijfelt aan haar relatie (de kans van slagen), omdat Diederik géén enkele aanleiding geeft tot die twijfels. Zal ze het zelf saboteren? Gaat ze ten onder aan het steeds meer twijfelen aan zichzelf als partner en als bonusmoeder? En aan het verleden dat zich steeds weer opdringt?
Ik had wel al heel gauw een voorgevoel bij een bepaald personage, maar hoe het verhaal uiteindelijk afliep had ik nooit zien aankomen!
Het is geen ontzettend spannende thriller, meer een heel spannende roman, maar er komt wel langzaamaan steeds meer spanning in het verhaal, die heerlijk oploopt tot aan de fijne verrassingen aan het einde! Ik hou ervan!
Ik heb deze tweede psychologische thriller van Inge van Prooijen in één ruk uitgelezen en heb echt gesmuld van het heerlijk meeslepende, steeds spannender wordende verhaal. Op naar meer!

Dit zijn geen onschuldige grapjes of plagerijen, dit is menens.

De bonusmoeder 
ISBN 9789461099150 – Uitgeverij: De Crime Compagnie – 256 pagina’s – Verschenen: juli 2024

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.