Het Luxor Resort – Candy Brouwer

Hetluxorresort
ISBN 9789461090980
Uitgever: De Crime Compagnie
221 pagina’s
Verschenen: juli 2013

“Wanneer haar vriend niet naar Egypte met vakantie wil, besluit advocate Monica Barends alleen te gaan. Ze reist af naar een luxe hotel in Luxor en ontmoet daar Jamal, een mooie Egyptenaar met Engels bloed. Monica is verrukt van haar nieuwe lover, tot ze ontdekt dat Jamal niet degene is die hij zegt te zijn.
Wie is Jamal werkelijk en wat weet hij van de verdwijning van een Engelse toeriste uit Luxor? Met gevaar voor eigen leven gaat Monica op zoek naar het antwoord.

Candy Brouwer (1978) schrijft onder pseudoniem, aangezien haar werkgever liever niet wordt geassocieerd met Candy’s hobby: het schrijven van erotische thrillers. In het dagelijks leven is Candy namelijk woordvoerder van een bedrijf in de commerciele sector. Ze woont samen met vriend in de Randstad. Het Luxor Resort is haar eerste thriller.

Het boek begint meteen spannend: een vrouw wordt in de Koningsvallei in Luxor in een verlaten tombe meegenomen, zogenaamd om het daar exclusief te kunnen bewonderen, maar vervolgens wordt ze daar in het donker in een grafkuil achtergelaten…
Wie is die vrouw en waarom wordt dit haar aangedaan?

Dan begint het verhaal van Monica, advocate, die met haar vriendin Vivian op vakantie naar Egypte zou gaan, maar haar vriendin breekt haar been en kan dus niet mee. Monica probeert nog om haar vriend Eelco, een dierenactivist en secretaris van de Nederlandse afdeling van dierenorganisatie ProAnimal, mee te krijgen, maar vliegen is tegen zijn principe dus hij weigert. Er zit niks anders op dan alleen te gaan.
In Luxor aangekomen loopt ze de bloedmooie half Engelse, half Egyptische Jamal tegen het lijf, en nadat hij haar het leven heeft gered springt de vonk al gauw over en brengen ze veel tijd met elkaar door, binnen en buiten de slaapkamer. Als ze erachter komt dat Jamal niet is wie hij zegt te zijn begint ze hem te wantrouwen. Is alles wat er tussen hen gebeurd is dan een leugen? Wie is hij echt? Waarom duikt hij steeds op als haar redder in nood? Wie zit er achter de verdwijning van twee andere blonde dames? Waarom wordt Monica steeds tegengewerkt als ze een ezelopvang van ProAnimal in Luxor wil bezoeken?

Het Luxor Resort is een heerlijk boek waarin spanning, romantiek en erotiek op een fijne manier samenkomen. De hoofdpersonen zijn goed uitgewerkt en geloofwaardig neergezet. De spanning loopt naarmate het verhaal vordert steeds meer op. Als lezer weet je iets meer dan Monica, maar ook jij weet tot aan de spannende ontknoping niet precies wat er aan de hand is. De locatie waar het verhaal zich afspeelt, Luxor, draagt mooi bij aan de broeierige sfeer van Het Luxor Resort.
Een heerlijk verhaal, waar je het gegarandeerd warm van zult krijgen!

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.