Kinderboekenweektip: Belle & Boo en het verrassingsfeestje

Belle en Boo en het verrassingsfeestje
Het is weer Kinderboekenweek! Van 1 t/m 12 oktober is er van alles te beleven bij o.a. boekwinkel en bibliotheek. Het thema dit jaar is Feest! omdat de Kinderboekenweek al 60 jaar bestaat.
Dit prachtige prentenboek sluit mooi aan bij het thema:

Belle & Boo en het verrassingsfeestje – Mandy Sutcliffe

ISBN 9789051169966
Uitgever: De Vier Windstreken
36 pagina’s
Verschenen: juni 2014
Illustraties: Mandy Sutcliffe
Tekst: Gillian Shields
Originele titel: Belle & Boo and the birthday surprise
Vertaald door: Frédérique Deventer

“Dit is Belle, en dit is Boo. Ze zijn altijd samen: op zonnige dagen, op regenachtige dagen, en op laten-we-vandaag-lekker-niets-doen-dagen.
Op een dag zegt Belle: ‘Het is vandaag een speciale dag, Boo.’ … ‘Iemand viert vandaag zijn verjaardag, maar het blijft nog even een verrassing wie dat is.’”

Het meisje Belle en haar konijnenvriendje Boo bereiden een verrassingsfeestje voor; ze maken een kaart, bakken cakejes, plukken bloemen en blazen een ballon op. Maar voor wie eigenlijk? Wie is er jarig vandaag?

Belle & Boo en het verrassingsfeestje is een fantasierijk en superlief verhaal over twee vriendjes die samen een verjaardagspicknick voorbereiden. De ouderwets aandoende lieflijke illustraties zijn echt ontzettend mooi. Het verbaast me dan ook niks dat er ook merchandise bestaat van dit schattige duo. In oktober verschijnt het tweede boek in deze reeks Belle & Boo en het vrolijke kerstfeest, ik kijk er nu al naar uit. Het zou niet raar zijn als deze boeken klassiekers zouden worden.

0 thoughts on “Kinderboekenweektip: Belle & Boo en het verrassingsfeestje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.