Stille Nacht – Sandrine Jolie

Stille nacht
ISBN 9789460681691
Uitgever: Marmer
214 pagina’s
Verschenen: mei 2014

Achterflap:

“Als Sanne Romeijn infiltreert bij Dare2Date blijkt al snel dat de moordenaar onder diverse schuilnamen opereert. Sanne moet gaan daten, maar weet ze wel met wie…

Drie vrouwen worden op brute wijze vermoord en hun enige link lijkt datingsite Dare2Date te zijn. De seriemoordenaar weet zich echter uitstekend schuil te houden op het internet
en de politie staat voor een raadsel.
Agente Sanne Romeijn gaat undercover in de wereld van het internetdaten om de missende aanwijzing te zoeken. Maar om de dader in de val te lokken, zal ze, net als de slachtoffers zelf, wel eerst met hem moeten afspreken…

De G-serie, geschreven door bestseller auteur Linda van Rijn (Sandrine Jolie is een pseudoniem), is een reeks thrillers waarin misdaad en erotiek op een even subtiele als opwindende wijze worden gecombineerd. Het eerste deel Soixante Neuf kreeg lovende recensies, net als Under Cover. “ 

Recensie:

“Eerlijk gezegd staan we met lege handen. Het enige wat we hebben is een link met Dare2Date en dat is een website met meer dan een miljoen leden in de Benelux. Bij de slachtoffers zijn nauwelijks sporen gevonden. Er is wel één opvallend detail. De moorden zijn allemaal gepleegd op een speciale datum.”

Als seriemoordenaar ‘Casanova’ zijn vierde dodelijke slachtoffer heeft gemaakt wordt undercoveragente Sanne Romeijn ingezet. De enige link tussen de slachtoffers is de datingsite Dare2Date, dus komt Sanne daar als Anna Geertsen te werken op de afdeling profielscreening, in de hoop dat ze met de weinige aanknopingspunten die ze hebben de moordenaar zo kunnen opsporen. Hij heeft onder verschillende gestolen identiteiten contact gezocht met vrouwen via de website, dus ‘Anna’ moet naast het profielscreenen ook aan het daten slaan.
Aangezien de vorige moorden gepleegd zijn op 1-1, 2-2, 3-3 en 4-4, zal de moordenaar hoogstwaarschijnlijk op 5-5 weer zijn slag slaan. Op die dag heeft Sanne dates met drie mogelijke verdachten, maar de avond gaat voorbij zonder dat ze aangevallen wordt. Dan blijkt de volgende ochtend dat Casanova toch heeft toegeslagen… Zaten ze er dan zo ver naast? Zal het Sanne lukken om de moordenaar voor 6 juni in de val te lokken?

Stille Nacht is het derde deel in de G-serie en het los te lezen vervolg op Soixante Neuf, Under Cover verscheen na Soixante Neuf, maar is een prequel. Nadat ik Soixante Neuf vorig jaar gelezen had (recensie) was ik ondanks dat het verhaal me kwalitatief tegenviel tóch benieuwd naar verdere avonturen van Sanne Romeijn, dus ik ben blij dat ik de kans gekregen heb om Stille Nacht te lezen.
Ondanks dat de personages nog steeds niet heel veel diepgang hebben kwam je gelukkig in dit boek wel iets meer van de persoon Sanne Romeijn te weten. De agente die leeft voor haar werk en er alleen one night stands op na houdt, raakt in verwarring van een Italiaanse agent die ze op een symposium ontmoet, ze heeft gevoelens voor hem die verder gaan dan pure lust. Hopelijk wordt er met die verhaallijn in een vervolg wat meer gedaan, dat zou Sanne wat menselijker maken.
Veel erotiek moet je niet verwachten, alleen in het begin van het boek staat een prikkelende scène, daar had ik (net als in Soixante Neuf) wat meer van verwacht, aangezien de setting van het verhaal er wel toe uitnodigt en de serie “erotisch getint” heet te zijn. Maar het verhaal leest heerlijk vlot, ik heb het binnen één dag uitgelezen, en het wist me goed te boeien. Ik werd tot het einde in spanning gehouden en werd zelf gewoon achterdochtig bij de mannen waar Sanne een date mee had; “misschien klopt dat wel niet!”/ “weten ze wel zeker dat…”.
Al met al vond ik dit deel sterker dan het eerste en ben ik nog steeds benieuwd naar de toekomstige delen in de G-serie. Stille Nacht is lekker, niet al te zwaar vakantieleesvoer, goed voor een paar uurtjes leesplezier.

Ik heb dit boek gelezen voor BoekenBijlage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.