Fado e Festa: een rondreis door Portugal – Simone & Wim van der Vlugt

fadoEfesta
ISBN 9789041423535
Uitgever: Anthos
256 pagina’s
Verschenen: maart 2013

Sinds hun eerste vakantie in Portugal zijn Wim en Simone van der Vlugt verliefd op dit Zuid-Europese land. Daarom besloten zij een vakantieboek te maken. Gewapend met pen en fototoestel maakten ze diverse reizen door Portugal en bezochten verschillende steden, probeerden de Portugese keuken uit en verdiepten zich in de geschiedenis. Het resultaat van deze rondreis is een reisgids, sfeerboek, dagboek en historisch naslagwerk ineen. De aanstekelijke teksten van Simone en de prachtige foto’s van Wim maken dat u thuis op de bank verliefd wordt op dit veelzijdige land.

Simone van der Vlugt schreef historische jeugdboeken, literaire thrillers en historische romans. Haar thrillers verschenen in elf landen. Aan niemand vertellen, haar tiende boek bij Anthos, verscheen eind 2012.

Wim van der Vlugt is van huis uit pensioenspecialist en heeft de afgelopen jaren een passie voor fotograferen ontwikkeld. Hij richt zich op reis- en portretfotografie. Wim  en Simone wonen met hun kinderen in Alkmaar.”

Ik ben al heel lang een grote fan van Simone van der Vlugt, eerst door haar jeugdboeken en later door haar thrillers en romans. Ik twijfelde dan ook geen moment toen ik hoorde dat er een reisboek uitkwam; die moest ik ook hebben! Portugal staat al een tijdje op ons vakantie-wensenlijstje, maar we gaan toch meestal weer voor de “veilige” (lees: bekende) optie, Frankrijk. Met aanschaf van dit boek is nu toch echt de eerste stap op weg naar Portugal gezet…
Ik heb het geluk dat ik het boek gisteren heb kunnen kopen tijdens een signeersessie van Simone en Wim in Alkmaar, dus ik heb een mooi gesigneerd exemplaar!
Thuis meteen aan het bladeren en lezen geslagen, echt genieten. Fado e Festa is een mooi boek met prachtige foto’s van Wim van der Vlugt en heerlijke teksten van Simone van der Vlugt. Je wordt meegenomen op reis door Portugal, leert de mooiste plekjes kennen, de smaken, de geuren, de kleuren én de geschiedenis van het land.
Een heerlijke afwisseling van de standaard reisgids en ik raad hem dan ook iedereen aan die in Portugal geïnteresseerd is.

fadoEfesta1

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.