Blogtour: Je kunt je leven helen – Louise Hay

Boeken zijn cadeautjes voor je ziel, dat is het motto van Uitgeverij AnkhHermes en dit geldt zeker voor ‘Je kunt je leven helen’!

Korte inhoud
Je kunt je leven helen van Louise Hay is het beste te omschrijven als hét basisboek voor een gelukkiger leven. Wereldwijd hebben al meer dan 50 miljoen mensen dit boek gelezen en de adviezen opgevolgd op weg naar een gezonder en gelukkiger leven. En niet voor niets: Louise Hay laat je op een eenvoudige en begrijpelijke manier kennismaken met de verbinding tussen lichaam en geest. Je negatieve gedachten en overtuigingen over jezelf zijn vaker dan je denkt de oorzaak van emotionele problemen en lichamelijke klachten. Als je leert om van jezelf te houden en jezelf en anderen te vergeven, zet je stappen om je leven ten goede te veranderen. Dat klinkt makkelijker dan het is, maar Louise Hay geeft heel veel handvatten en hulp in de vorm van inspirerende teksten, ervaringen en voorbeelden van anderen, meditaties en affirmaties. Aan het eind van het boek vind je een praktisch overzicht van klachten en de gedachtepatronen die daar mogelijk aan ten grondslag liggen.

Als we vrede, harmonie en evenwicht in onze gedachtewereld creëren, vinden we dat in ons leven terug.

Auteur
“Louise Hay is bekend van haar wereldwijde bestsellers Je kunt je leven helen en Heel je lichaam. Met haar inzichten en positieve filosofie helpt Louise Hay miljoenen mensen op weg naar een fijner en positiever leven. Ze wordt gezien als een van de grondleggers van de zelfhulp, en schreef lang voordat het gangbaar was al over de onlosmakelijke connectie tussen lichaam en geest. Haar boeken worden in meer dan 33 landen uitgegeven en zijn in 25 talen vertaald.”

We kunnen uit gewoonte steeds weer dezelfde gedachte hebben, zodat het lijkt alsof wij die niet kiezen. Toch hebben wij haar ooit gekozen. We kunnen ook weigeren om bepaalde gedachten te denken.

Mijn mening
Deze kleurrijke 31e druk (het boek verscheen voor het eerst in 1984!) sprak me meteen aan; de cover, de titel, de ondertitel… Het onderwerp sluit mooi aan bij mijn huidige levensfase (en strubbelingen). En de binnenkant bleek al even prachtig opgemaakt als de buitenkant. Echt een heel aantrekkelijk geheel! Het boek stond al op mijn wensenlijst, dus ik was heel erg blij toen de uitgeverij me benaderde om mee te doen aan een blogtour rond Je kunt je leven helen.

Louise Hay heeft het boek zo geschreven dat het lijkt alsof je een sessie bij haar krijgt, als cliënt of als workshop deelnemer. De bedoeling is dat je het eerst helemaal leest – die stap heb ik nu genomen – en dan langzaam nog eens en dan ook de tijd neemt om de oefeningen te doen die erin staan.
Er staan affirmaties in het boek, oefeningen dus en dan nog meditaties; “een stroom positieve ideeën, ontworpen om het bewustzijn te veranderen.”

Je begint met uitvinden wat het probleem is, waar het vandaan komt en met kijken of je overtuiging over jezelf waar is. Je moet je weerstand tegen verandering zien te overwinnen, leren dat je je gedachten écht kunt veranderen en dan begin je met positief opbouwen. Je zult onderweg moeten leren loslaten en vergeven.
Je klachten zijn namelijk uiterlijke symptomen van innerlijke gedachtepatronen, als je die gedachtepatronen weet te doorbreken en opnieuw op te bouwen, alles met zelfliefde als basis, zul je van heel veel van je klachten afkomen. Dit alles sprak me heel erg aan en is ook al waar ik in mijn eigen leven mee aan het werk ben in feite. Er was zoveel herkenning! En dat deed me ook goed, want dat betekent dat ik op de goede weg ben…

Aan het einde van het boek staat nog een lijst met aandoeningen en mogelijke oorzaken met een nieuwe gedachte erachter, een gedachte die altijd in de basis gaat om “ik hou van mezelf en ik hou van het leven”. Wat dat aangaat vond ik het niet heel erg veel toevoegen. Maar wel in de zin van dat je het besef krijgt dat zóveel kwaaltjes te herleiden zijn op verkeerd denken, dat als je de controle neemt over je gedachten (jij bent de baas!) je een hoop verbetering zult zien, geestelijk en lichamelijk. Wat me dan alleen wel erg ver gaat is dat ook kanker bijvoorbeeld wordt genoemd als voortkomend uit wrok en dat je dat ook met behulp van de kracht van gedachten kunt genezen… Al moet ik er wel bij zeggen dat de auteur uit ervaring spreekt, dus zij heeft álle reden het te geloven!

Dit boek staat zo vol mooie inzichten en quotes dat ik wel kon blijven quoten en wel alles met jullie zou willen delen wat ik noteerde. Maar ik kan dus beter gewoon zeggen: lees dit boek zelf! Het is zo mooi, zo inspirerend! Ik vond er herkenning in, maar ga er ook zeker nog veel uithalen. Voor het grootste gedeelte sluit het helemaal aan bij wat ik geloof. Ik geloof zeker dat de invloed van gedachten heel erg ver gaat, dat je de controle kan nemen, dat je leven zoveel kan verbeteren als je oude patronen loslaat…
Heel af en toe ging het me alleen iets te ver dus, dat zelfs hele nare ziektes zo genezen kunnen worden, of dat je zelf je ouders uitgekozen hebt bijvoorbeeld. Ik ben best een zweverig persoon, geloof niet in God, maar geloof wel in iets, maar heel af en toe werd het me iets te zweverig. Gelukkig maar ‘af en toe’, want verder was het boek haast perfect!
Het raakte me, ik moest af en toe even slikken, zo goed voelde het…

Onszelf NU goedkeuren en accepteren is de belangrijkste sleutel tot positieve veranderingen op elk gebied van ons leven.

Je kunt je leven helen
ISBN 9789020213898 – Uitgever: AnkhHermes – 224 pagina’s – Verschenen: juni 2017 (31e druk) – Originele titel: You can heal your life – Vertaald door: Philip Baumgarten & Maja Hamoen

[bol_product_links block_id=”bol_59bf6c79b4916_selected-products” products=”9200000075900839,9200000077308779″ name=”leven helen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

2 thoughts on “Blogtour: Je kunt je leven helen – Louise Hay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.